Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Klik hier voor
het archief

Tweede Kamer Verkiezingen 22 november 2006

Kabinets formatie 2006

© Wout Hendrickx, 29 oktober 2006

Geachte lezer, wegens drukke werkzaamheden met het boek "Jouw Spirituele Kant" ben ik helaas niet in staat voor deze actueel een update te maken, ondanks dat ik dit heel graag gedaan had. Mijn excuses daarvoor.

Recent bijgewerkt op 22 februari: klik hier

Inhoud:

Elcips september 2006, klik hier

Bijgewerkt 3 november, klik hier

Bijgewerkt 5 november, klik hier

Bijgewerkt 6 november: klik hier

Bijgewerkt 14 november: klik hier

Nieuwe Maan 20 november 2006: klik hier

Bijgewerkt 25 november, de uitslag: klik hier

Bijgewerkt 15 november 2006, Wouter Bos Transits en Progressies: klik hier

Bijgewerkt 28 november: klik hier

Vraag aan de lezer, 30 november: klik hier

Bijgewerkt 2 december, het antwoord van Balkenende, klik hier

Bijgewerkt 12 december, SP houd er mee op, klik hier

Bijgewerkt 13 december, fout van Wout, klik hier

Bijgewerkt 13 december, kabinet in zwaar weer, klik hier

Bijgewerkt 13 december, ook een rel in België, klik hier

Bijgewerkt 19 december, Wijffels gaat verder met CDA PvdA en CU, klik hier

Bijgewerkt 10 februari, Bos en aftreden, uit het NRC, klik hier

Bijgewerkt 22 februari, Bordes, klik hier

Onderstaand de eclips van september 2006 met de manifeste lading

eclips horoscoop september 2006

 

Om maar met de deur in huis te vallen, vaker bleek uit eclipsen dat Pluto voor het CDA staat, Saturnus voor de VVD en Neptunus voor de PvdA.

Als we kijken naar Heer I, Neptunus, dan zien we deze opposiet Saturnus, VVD, staan. Dit blijkt ook wel uit de kandidaten, Wouter Bos en Mark Rutte gaan weliswaar amicaal met elkaar om, maar volgens mij kunnen ze elkaars bloed wel drinken. Een derde Paars Kabinet zal er wel niet inzitten.

Wel is de maatschappelijke trend voor een socialer beleid merkbaar in alle discussies, Boogschutter Ascendant, maar komt niet van de grond. Beide Heren van I worden geaspecteerd door Saturnus, de rem op de idealen! Typisch daarbij is de driehoek Neptunus naar Mercurius in X in Weegschaal, gepraat over een gezamelijke verantwoordelijkheid is er voldoende. De driehoek Neptunus met Vulkanus blinkt uit in afwezigheid, deze planeet is duidelijk niet geintergreerd in onze samenleving, de coördinatie, Vulkanus, om de samenleving en de noden daarin, Neptunus in II, effectief aan te pakken is niet of nauwelijks aantoonbaar, het geklets van politici ten spijt. Het korte termijn denken en handelen voert immers nog altijd de boventoon, Mercurius, ipv een structurele aanpak, Vulkanus.

Toch staat Saturnus, VVD, zwak, aan het einde van Huis VIII, de strijd is eigenlijk al gestreden en men is op zoek naar een nieuw thema, Huis IX, wat voor deze verkiezingen te laat komt. Immers, Huis IX begint op 25.50 graden en Saturnus loopt op 22 november 24.53, niet voldoende dus! En Rita, ruinningmate, gek genoeg staat Venus exact halfsextiel Saturnus, deze Venus haalt voor de verkiezingen niet de Ascendant en blijft steken op 5.51 Boogschutter, einde 12e Huis, exit Verdonk.

Naar boven

Bijgewerkt 3 november, Uit de Volkskrant: 2 november 2006

Enkele Verschillende fractieleden uitten ook kritiek op het optreden van Rutte in de campagne. Hij zou te weinig zichtbaar zijn, niet scherp genoeg en te relaxt, terwijl de VVD in de peilingen daalt. Rutte stelde dat de slechte peilingen ook hem steken, maar hij verandert de campagnestrategie niet bij. ‘Ik word hier niet zenuwachtig van.’

 

Bijgewerkt 5 november, vanaf http://www.nieuws.nl/319892/Rutte__Nederland_is_nog_niet_af

(Novum) - Nederland is nog niet af. Na alle succesvolle hervormingen van de afgelopen jaren op het gebied van onder meer de zorg, uitkeringen en immigratie moet het land ervoor waken stil te blijven staan. Die boodschap bracht VVD-leider Mark Rutte zaterdag tijdens de aftrap van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in Lunteren.

En verderop: Rutte kwam ook met een paar concrete plannen. Hij wil het aantal jongeren dat zonder diploma van school gaat halveren en een derde van alle mensen in de bijstand of de WW aan een baan helpen. In vier jaar tijd betekent dat 200 duizend mensen die van uitkering naar baan gaan, rekende hij voor. "Dat is sociaal beleid.''

Dit is schijnbaar zijn nieuwe thema. Veel indruk maakte het allemaal niet.

 

Bijgewerkt 6 november:

Laatste peiling van RTL nieuws, 6 november:

peiling 6 november

Bron: http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/

En een beetje tekst van deze site:

SP boven VVD
In de nieuwe peiling staat de SP van Marijnissen in zetelaantal nu boven de VVD. De SP op 25 en de VVD op 24. GroenLinks stijgt na lange tijd ook weer een zeteltje, van 6 naar 7. De Partij voor de Dieren blijft staan op 1 zetel.

Naar boven

Bijgewerkt 14 november:

Laatste peiling van RTL nieuws, 13 november:

peiling 13 november

Bron: http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/

Jan sjeest lekker door naar hogere regionen!

Om alles bij te werken voert te ver, maar opvallend is natuurlijk de transiterende Maan door de Huizen. Zaterdag 12 nov. had Woutertje het over pesten, Maan door VIII. Dinsdag 14 nov. had Markje het weer over zijn autootjes, Maan door IX.

Ben benieuwd naar komende donderdag, 16 nov. Dan loopt de Maan in X, praatjes over verantwoording nemen hebben we al gehoord, dus......

Naar boven

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dat zowel de PvdA als de VVD moeite hebben met hun verkiezingsthema's blijkt ook uit het vierkant met Jupiter. Voor de PvdA blijkt Jupiter het vierkant vol gemaakt te hebben rond eind september, vanaf die tijd zien we de PvdA in de peilingen duidelijker wegzakken.

Voor de VVD maakte Jupiter dit vierkant vol medio oktober, sinds die tijd ook een duidelijk wegzakken.

 

Terzijde, Uranus is vaak D'66 gebleken. Deze is niet betrokken in de manifeste lading en we zien deze partij dan eigenlijk wegglijden uit de kiezer zijn belangstelling. Hetzelfde zal vermoedelijk ook gebeuren bij de andere splinterpartijen zoals die van Geert Wilders en Marco Pastors, om enkele te noemen. Wat dit betreft heeft Peter R. de Vries het denk ik, goed aangevoeld, en is op tijd uit deze vier-jaarlijkse tombola gestapt!

En wat dan met Pluto, zijnde factor in I. Deze staat berensterk! Vanaf begin september gaat deze direkt lopen, 24.05 graden Boogschutter.

Dit wordt gevolgd door het conjunct komen met het niet gecorrigeerde Beest op 24.59 graden, omstreeks 4 november. Pluto conjuncteert dan rond 16 november het gecorrigeerde Beest. Het zou in dit geval kunnen wijzen op een sterke groei in de peilingen voor het CDA, die wellicht begint af te zwakken net voor de actuele verkiezingen rond 22 november. Bekijk je via een eclips de wereld dan staat het Beest meestal voor het volk, CDA c.q. Pluto komt dus sterk in contact met het volk.

We zien dit vanuit het transiterende Maansknopenkruis al eerder gebeuren. Rond 8 oktober maakt het Beest de conjunctie met Pluto en rond 7 november gebeurd dit vanuit het gecorrigeerde Beest.

Een en ander is erg goed terug te zien in onderstaande grafiek die afkomstig is van www.peil.nl van Maurice de Hond

Grafiek afkomstig van Maurice de Hond, www.peil.nl

Naar boven

Voor de actuele peilingen, klik hier.

In deze grafiek zien we vanaf september de duidelijke neergang van de VVD en de PvdA terug. Het CDA zien we juist stijgen!

Pluto staat nooit alleen voor het CDA, het houd uiteraard altijd zijn eigen betekenis, MACHT. We zien Pluto transiterend vierkant de Zwarte Maan lopen, die mijns inziens staat voor de SP, Jan Marijnissen. Vroeger wilde hij zich nergens aan binden en had nogal dwarse ideeën, uit de NAVO en weg met het Koningshuis. Tegenwoordig lijkt hij wat Priapus-achtig te worden met tal van aanpassingen in zijn programma, om maar toch ergens bij te horen. Het lijkt mij daarom niet ondenkbaar dat de SP zeer hoog zal scoren in deze verkiezingen. Helaas voor de SP maakt Pluto dit vierkant niet vol, zodat het effect niet maximaal zal zijn.

Naar boven

Maar ook staat dit vierkant Pluto - Zwarte Maan voor een sterker worden van de zittende Minister President. Er van uitgaande en vooruitlopend op dit artikel dat inderdaad J.P.Balkenende wederom de nieuwe MP wordt, danwel een leidende rol krijgt in een nieuwe kabinetsformatie, dan staat er een flinke storm te wachten tussen 30 december en 12 januari. Pluto maakt dan immers het vierkant vol met de Zwarte Maan en de gecorrigeerde Zwarte Maan. Maar het demissionaire kabinet kan hier ook mee te maken krijgen. Zie vervolg, Verdonk motie uitgeprocedeerde asielzoekers, klik hier

Wat verder in deze eclips. Een aantal opmerkelijkheden:

1     Heer XI, Pluto, in I.

2     Het derde Huis, de "wil van de kiezer" bevat Uranus en Priapus conjunct de Noordknoop.

3     De as Diamant - Zwarte Zon is niet betrokken in de manifeste lading.

4     De Midhemel is enkel aangestraald door een anderhalfvierkant, orb 1.30, met Neptunus en een        halfvierkant met Saturnus, orb 1.30. Weliswaar staat de Zon conjunct de Midhemel, maar dat        heeft meer betrekking op de mooie nazomer, iets voor een ander artikel.

5     In de proceskwadranten van het Maansknopenkruis is het kwadrant Zuidknoop - Beest extreem        bezet.

1 Het volk, de democratie, kiest duidelijk voor de factor in I, Pluto, dwz het CDA. Zoals geschreven maakt het transiterende Beest de conjunctie met Pluto en Pluto zelf transiteert het Beest. Dit laatste heeft nog een bijzonderheid. Elke transit van een harde planeet op dit Maansknopenkruis zet dit kruis extreem in beweging. Dus een doorstoot van Plutonische energie via de Zuidknoop naar de Noordknoop zit er dik in!

2 Het is dus deze Plutonische energie die in het derde Huis terecht komt, de wil van de kiezer. (Het derde Huis is het vijfde vanaf het elfde Huis) Men mag dan de conjunctie Priapus Zuidelijke Maansknoop lezen als iets vernieuwends in een bestaande situatie. Tja, vier nieuwe banden op een oude auto is niet echt iets nieuws. Dit wijst dus duidelijk naar een voortzetting van een, in dit geval, rechts getint kabinet. De conjunctie Zwarte Maan Zuidelijke Maansknoop mag men dan lezen als "de minister president die gemakkelijk verder kan". Uranus zal wel roet in het eten gooien, deze is immers niet manifest! VVD en CDA hebben op dit moment niet genoeg zetels, maar of André Rouvoet zich hier nu voor leent?? In ieder geval is het Heer III, Priapus, in III. Deze accumuleert, houdt vast, en wijst ook al naar een voortduring van een bestaande situatie, Priapus dicht bij cusp IV.

3 De as Diamant - Zwarte Zon is latent. In procesgang Zwarte Maan - Priapus naar Zwarte Zon - Diamant wordt de Diamant zeer moeilijk bereikt!! De formatie van een kabinet kan hierdoor zeer lang duren. Daar de Diamant in II staat kan dit zelfs wijzen op een minderheidskabinet. Er is immers iets uitzonderlijks aan de hand met de draagkracht, Diamant in II.

4 Het anderhalfvierkant van Neptunus naar de Midhemel is uitgaand, maar nog niet vol en komt niet vol (29 januari 2007). Dus de hele linkse hoek en de PvdA voorop zullen het wel goed doen, maar is denk ik niet voldoende. Een echte meerderheid voor PvdA Groen Links en SP zit er niet in! Opmerkelijk hierbij is dat de transiterende Zwarte Maan op 30 november 16.28 loopt en daarna retrograde gaat lopen, de driehoek met Neptunus net niet volmakend!! JP, Zwarte Maan, zittend Premier, met de PvdA kan eigenlijk niet! Het halfvierkant Saturnus met de Midhemel is vol geweest, een duidelijke aanwijzing voor een daling in de peilingen voor de VVD. Tevens geeft dit aspect duidelijk Nederland op dit moment weer: Een stem voor Bos is een stem voor CDA - PvdA zegt Marijnissen. Een stem op Balkenende is een stem voor Pvda - CDA zegt Mark Rutte!!!

5 Het Maansknopenkwadrant Zuid - Beest bevat maar liefst 11 factoren. Dit wijst altijd op een zeer behoudzuchtige tendens. Zelfs een radix van een persoon met Mars op de Ascendant krijgt hierdoor iets gezapigs. Wederom een duidelijke aanwijzing voor een voortzetting van het huidige beleid.

Dus ondanks dat de Heren van I, Jupiter en met name Neptunus, voldoende aspecten hebben, lijkt het mij dat het CDA deze verkiezingen glansrijk winnen.

Naar boven

We kunnen ook nog naar de Nieuwe Maan horoscoop voor november kijken.

nieuwe maan horoscoop november 2006, enkele aspecten van de manifeste lading

Ik heb niet alle aspecten van de manifeste lading ingetekend, om het duidelijker te houden.

Hierin zien we wederom Pluto driehoek Saturnus ijzersterk staan. Saturnus asgebonden, conjunct de Ascendant, een behoudende teneur uitsprekend, duidelijk wijzend naar een kabinet VVD - CDA.

Heer I, de Zwarte Maan, wellicht J.P.Balkenende, staat driehoek en anderhalfvierkant met Neptunus, PvdA, wellicht dat ze toch een tijd met elkaar praten en dan alle gesprekken afbreken, weigeren! Deze aspecten komen namelijk nooit vol vanuit de Zwarte Maan! Zie tekst in tekening.

Maar Pluto Saturnus (CDA - VVD) kent ook deze vreemde wending, Saturnus maakt het aspect net niet vol. Wellicht brengt Uranus dan toch de oplossing, Uranus die in de eclips horoscoop latent was en hier zeer scherp de Midhemel met een sextiel aspecteert!! Het zou dan wellicht toch kunnen dat de VVD inbind, het aspect is immers nooit vol, en dat André Rouvoet van de Christenunie toch aanschuift om een meerderheid te vormen. Maar evengoed is dit in de laatste peilingen tezamen ook een minderheid.

Waar ik in het vorige artikel (Gemeenteraadsverkiezingen 2006, klik hier) duidelijk een winnaar kon aanwijzen, moet ik hier toch mijn uiteindelijke twijfels uitspreken.

Naar boven

 

In het onderstaande heb ik een fout gemaakt, het anderhalfvierkant met de Midhemel is reeds vol rond de verkiezingen. Neptunus op 22 november 17.11 graden. (De winst van links!!)

Draai ik het verhaal een beetje om, dan had ik ook kunnen schrijven: Na eind januari maakt Neptunus, Heer I van de eclips horoscoop, het anderhalfvierkant met de Midhemel vol en geeft de Koningin Wouter Bos een nieuwe formatie opdracht. Met Groen Links komt hij er wel uit, Neptunus conjunct Perséphoné. Met de SP is het even zoeken, maar de nieuwe maan horoscoop laat zien dat de Zwarte Maan - Priapus, wat volgens mij de SP is, wel een koekje uit de trommel van Wouter (klik hier voor zijn horoscoop, tansits en progressies) lust.

Maar ja, ik heb gelukkig de waarheid ook niet in pacht.

Niet alle aspecten, transits etc heb ik benoemd, het was al veel.

Naar boven

Bijgewerkt 25 november, wegens vakantie kon ik deze niet eerder bijwerken, de uitslag in een grafiek uit de Volkskrant.

Uitslag verkiezingen 2006 bron: De Volkskrant

 

Ik heb onvoldoende rekening met Wilders / PVV gehouden, de rest klopte heel aardig zou ik zo zeggen. Wellicht is Wilders in de Nieuwe Maan horoscoop Saturnus die pontificaal op de Acendant prijkt. Iets om volgende keer rekening mee te houden.

Naar boven

Bijgewerkt 15 november 2006. Er werd mij zojuist door BNN gevraagd wat Wouter Bos doet na de verkiezingen. Als zijn geboortetijd klopt dan het volgende:

progressies Wouter Bos

 

Tussen 30.01 en 31.05 maakt de progressieve Uranus een halfvierkant naar zijn Noordelijke Maansknoop, dus het hele viervoudige Maansknopenkruis aspecterend! Dit is sterk in die zin dat "het vernieuwende", Uranus, terecht komt in het dan levende tijdsbeeld, Maansknopenkruis. Wouter Bos gaat dus zeer sterk de Gemeenteraadsverkiezingen in, wint deze eigenlijk, en na deze progressie wordt het al snel minder.

De progressieve Mercurius aspecteert de Midhemel, als zijn tijd klopt, met een anderhalfvierkant, maximaal 16.07, Heer I in V, persoonlijke inzet t.a.v. maatschappelijke ontplooiing. Daarna dus ook minder!! Zijn boodschap, danwel verkooppraatje, Mercurius, komt niet meer over.

Progressieve Maan op 23.11 maximaal anderhalfvierkant Venus, bijheer XII, strijd aangaande de verantwoording, Maan X, voor de minder bedeelde in de samenleving, Venus XII. Ook Huis X en VI bij elkaar brengend, het werk wat gedaan wordt is de verkiezingsmarathon. Maar met een Maan win je geen verkiezingen!

Progressieve gecorrigeerde Zwarte Maan nu 4.40 anderhalfvierkant Ascendant, is over!! Strijd om de gunst van de achterban, Leeuw IV. Strijd is eigenlijk al gestreden.

Progressieve Zwarte Maan 14.15 vierkant de Midhemel!!!!!! Vol einde jaar, begin volgend jaar. Keuze maken aangaande carriere, Wouter Bos treed af. Als zijn tijd klopt!! Anders is het wellicht enkele jaren later!!

Opvallend hoeveel strijd aspecten Wouter Bos heeft!! Niet verwonderlijk dat hij er zo gespannen uitziet.

Transits Wouter Bos

Naar boven

Met zijn transits is het net zo treurig gesteld!

Trans Uranus loopt 20 november direct, 10.48 graden, en kan dus geen oppositie met Pluto maken!! Hij heeft toch al een latente Pluto, niet handig voor een politicus. De samenleving, Pluto Heer XII, ruikt eigenlijk dat hij het "niet kan"!

Mars, ook Heer XII, heeft te maken met het gevangen zijn door de Zuidelijke Maansknoop. Dit is een hele vervelende transit! Alle energie van Mars "verdwijnt" hierdoor in het Knopenkruis, grimmig van zich afslaan, radix Mars vierkant Ascendant lukt even niet. Juist in de laatste dagen van zijn campagne, waarin er getimmert moet worden, zeer vervelend voor hem, en persoonlijk denk ik ook voor Nederland.

Trans Saturnus heeft de oppositie met de radix Saturnus gemaakt, wellicht heeft hij al besloten af te treden als het een dramatische uitslag wordt. Immers deze transit staat vaak voor een wending mbt eigen verantwoording.

Transit Pluto heeft het anderhalfvierkant met Priapus, Heer X, gemaakt rond 14 oktober. Daarna is iedereen aan zijn stoelpoten gaan zagen. Had deze transit later gevallen dan was dit voor Bos veel beter geweest!! Voor Bos betekent dit zeker dat hij momenteel op zijn tandvlees loopt.

Een mooi aspect komt vanuit de transiterende Zwarte Maan driehoek het MC. Integer campagne voeren, Zwarte Maan! in februari 2007 is deze steun-gevende driehoek over, Wouter Bos treed dan wellicht af. Opmerkelijk is dat de progressieve Zwarte Maan dan het vierkant vol maakt!!

Transiterend Neptunus loopt driehoek de Ascendant, Wouter Bos zal er beslist lang in blijven geloven, maar loopt vierkant Priapus, Heer X, tja dat doet pijn, maakt onzeker aangaande de ingeslagen weg, X, maakt onzeker aangaande de aanpak, Zwarte Maan in VI. De bevolking gaat hem wantrouwen, Priapus in XII.

Al met al vind ik het geen leuke tijd voor Wouter Bos, ik had het heel graag anders geschreven.

Zie vervolg op dit stukje bij 10 februari, klik hier

Naar boven

Bijgewerkt 28 november 2006. Kabinetsformatie, Hoekstra door Beatrix aangewezen voor een verkenning. Hopelijk heeft Hoekstra, geen kleine jongen, een voorraad Saridon of Aspro of iets dergelijks klaarliggen. Nederland lijkt wel tot op het bot verdeeld! Het is Astrologie, Heren Politici, de volgende keer een betere tombola!

Nu heb ik geen tijd om alles in de gaten te houden maar twee dingen voor vandaag:

1) Rita een beetje woest, hiervoor de Nieuwe Maan horoscoop gepakt. Transit Mars, 24 graden, vierkant Saturnus Nieuwe Maan horoscoop. Verder wachten we het wel af.

2) Een scan van een artikel van Prof. Dr. B.M.S. van Praag, Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, uit het NRC van 27-11-2006. Overigens ben ik maar opgehouden met de redacties van kranten te vragen om toestemming voor publicatie. Ook het persoonlijk mailen van schrijvers levert niets op. Beiden reageren niet. Mocht u toch menen dat ik u, lezer van deze site, tekort doe, stuur dan een mail!

Bij deze het artikel, de strekking is ergens overeenkomstig met de Nieuwe Maan horoscoop.

Naar boven

 

Vraag aan de lezer (30 november): "Kan Jan Peter met Wouter en Jan door één deur"??

Even een korte astrologische analyse van JP, de Minister President.

Balkenende heeft de Zwarte Maan, Heer I, tegen cusp VI aanstaan, ook een gedreven werker, zoals Wouter Bos. Bij JP Neptunus conjunct het I.C. in III, zeer typerend voor een CDA politicus, de aanhang, achterban, nog steeds halend uit “een oude veiligheid”, dan wel eventueel meespelende religieuze opvattingen. Toch is bij hem wel duidelijk dat hij weinig sociale inborst heeft, de Zwarte Maan staat 4.56, net direct gaand, een zeer ruim uitgaand sextiel werpend naar Neptunus. Alsof hij uiteindelijk toch kiest voor het halfvierkant met Saturnus in Boogschutter, de dogmatischere politieke lijn. Saturnus werpt hierbij een scherp inconjunct naar de Midhemel, ook duidelijk een door willen gaan op een ouderwets gezapig bestendigen van een ingezet conservatief beleid. En Zwarte Maan in Steenbok is toch altijd het "oude vertrouwde". Zijn 2e Progressieve Volle Maan: 01.03.2003 (01°44' CAP) anderhalfvierkant zijn Ascendant, oogsttijd zoals hij dit zelf noemt! Verhoogd op Mars, actie, "V.O.C." zoals hij dit riep in de Tweede kamer.

radix balkenende

  Gec. Zwarte Maan van Balkenende: ongeveer 4.56 Steenbok, net direct gaand.

  Wat doet Balkenende??

  Nou, reactie's plaats ik gaarne! Van harte uitgenodigd.

Naar boven

Bijgewerkt 2 december 2006

Balkenende geeft zelf al antwoord. Uit de Volkskrant van vandaag, de kop bij "Binnenland".

DEN HAAG - CDA-fractievoorzitter Balkenende heeft zich zaterdag na zijn gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra niet uitgesproken voor samenwerking met SP en PvdA

En even verderop:

Balkenende zei dat het niet tot gesprekken over samenwerking kan komen voordat er ‘helderheid’ is hoe de partijen proberen hun doelen te bereiken: via ‘toevallige meerderheden’ in de Kamer of door gesprekken in de formatie.

‘Mijn enthousiasme is getemperd door het Kamerdebat over een generaal pardon,’ zei Balkenende. Donderdag nam de Tweede Kamer met 75 tegen 74 stemmen een motie aan, waarin werd aangedrongen op een generaal pardon en waarin staat dat voorlopig geen asielzoekers, die vallen onder oude wetgeving, uitgezet mogen worden.

Even een scan van zijn progressies aangaande zijn horoscoop:

Balkenende progressies november 2006

Zoals we kunnen zien loopt de Maan, Heer VII, welke partner wil JP, begin november 15.17 Waterman. Vandaag 16.16, nog net niet in VII. Of wellicht loopt deze al in VII als we de horoscoop iets terugdraaien. Op het moment dat de Maan in VII gaat lopen accumuleerd deze alle energie. Het is dan Heer VII in VII. Men kan ook spreken van "alles vasthouden". Nou, lijkt mij weer een aanwijzing voor een voortzetting van het huidige kabinet, met wellicht meneer Wilders??

Naar boven

Bijgewerkt 12 december

De SP houd er mee op:

Eigenlijk was het vrijdag al te zien, toen liep de gecorrigeerde Zwarte Maan 15.40 retrograde over Mercurius. Zwarte Maan Heer IX en II, het bestuderen, IX, van een mogelijk draagvlak, II, met de SP en Balkenende (beide Zwarte Maan). Deze gesprekken, Mercurius zijn dus ten einde. Ook is Mercurius Heer VII, coalitiebesprekingen.

Mars loopt zijnde Heer XII in I, de (tijdelijke) eindconclusie is getrokken. Laten we het hier maar even bij houden. En het antwoord op de vraag of JP met JM door een deur kan is ook beantwoord, maar dat wisten we al.

Naar boven

Bijgewerkt 13 december:

Zoals ik reeds schreef aangaande Pluto vierkant Zwarte Maan, klik hier , komt het kabinet in grote problemen rond einde jaar. Gisteren bleek dit dus al iets eerder te zijn, Verdonk wil tot twee maal toe de motie aangaande de uitgeprocedeerde asielzoekers niet uitvoeren. Pluto staat nu, 13 december, op 26.19, nog zo'n 40 minuten vanaf het exact worden. Wordt nog een leuk Kerstreces voor de dames en heren politici!

Dit vierkant is erg mooi terug te zien, Pluto Heer IV en Heer XII, uitzetting. Zwarte Maan Heer IX en II, de onzekerheid van de reiziger. Dit wordt dus nog een slepend verhaal, een soort "Onderweg naar Morgen" aan de Hofvijver.

Dat dit een ware constituionele crisis is is overigens wel duidelijk. De Staat, Zwarte Maan, en met name de MP is door dit vierkant met Pluto in een ernstig probleem geraakt. Een eclips is wat de Wereld met ons voorheeft, wat dit betreft geeft Pluto in I duidelijk aan dat een aantal zaken fors om moeten. Dat Balkenende het heel moeilijk zal hebben is wel duidelijk. Neptunus staat zo ongeveer exact conjunct zijn Descendant. Duidelijk zichtbaar in de strijd die hij op dit moment voert. Enerzijds de kabinets (in) formatie, anderzijds het gedonder met zijn huidige partner, de VVD. Ik mag hopen dat zijn vrouw momenteel steun en toeverlaat is voor hem, ondanks dat ik geen CDA kiezer ben.

Ik wil de lezer ook attent maken op de horoscoop van mevrouw Femke Halsema, klik hier voor haar horoscoop. Wie deze heeft opgespoord weet ik niet, maar zo te zien klopt ie heel aardig.

Zou deze correct zijn dan heeft Femke op 11 december het aspect Jupiter anderhalfvierkant Neptunus gehad, Heer VI en X. Wellicht dat zij daarom vandaag de boot afhield. 26 december Maan, Heer I driehoek Zon, Heer VII! Ben benieuwd!

Naar boven

In België hadden ze ook hun rel, daar werkte deze transit iets anders uit maar met evenveel tumult:

Le choc RTBF

La RTBF simule la fin de la Belgique

13 décembre 2006 par Le Soir

Hier soir, la RTBF a mimé l’éclatement de la Belgique en temps réel. Extraordinaire “coup” médiatique. Et énorme polémique. Retrouvez l’ensemble du chat avec notre journaliste Bénédicte Vaes en cliquant ci-dessous.

La RTBF simule la fin de la Belgique

13 décembre 2006 par Le Soir

Publié Télévision

 

La Une-télé (RTBF) a interrompu ses émissions mercredi soir pour diffuser une émission spéciale annonçant que la Flandre avait déclaré son indépendance. Il s’agit d’une émission factice de la télévision francophone de service public. Dans cette émission, il est question du roi Albert quittant le pays pour faire part de son désaccord à l’égard de cette pseudo-décision unilatérale flamande.

Tout ça, on l’aura compris, n’était qu’un gigantesque bluff, un périlleux mais tellement vraisemblable exercice de politique-fiction. Périlleux car effectué entièrement dans les conditions du direct et sans trucage

La Une-télé (RTBF) a interrompu ses émissions mercredi soir pour diffuser une émission spéciale annonçant que la Flandre avait déclaré son indépendance. Il s’agit d’une émission factice de la télévision francophone de service public. Dans cette émission, il est question du roi Albert quittant le pays pour faire part de son désaccord à l’égard de cette pseudo-décision unilatérale flamande.

 

Naar boven

 

CDA'er Herman Wijffels wordt de nieuwe informateur. Hij moet een kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie smeden.

De Zon, Heer II, is net over het Beest gelopen. Tja dat is maar de vraag of dat gaat lukken.


Wel mooi dat de Maan, Heer III, in I Ascendant staat. Begin van gesprek!

Naar boven

Uit het NRC, 10 februari 2007, van het web:

Bos: nederlaag persoonlijk falen

NIEUWS - PvdA-leider Wouter Bos zou zijn afgetreden als leider van zijn partij als de SP bij de verkiezingen groter was geworden dan de PvdA. Bos ervaart de nederlaag van de PvdA op 22 november vorig jaar als „een kwestie van persoonlijk falen”.

In deze krantenkop zien we toch het vierkant met de progressieve Zwarte Maan terug. Ik denk achteraf dat dit vierkant, progressieve Zwarte Maan vierkant de Midhemel, heel veel te maken heeft met de omslag van Bos, het uiteindelijk plaatsnemen in dit kabinet, wellicht als minister van financiën.

Uiteindelijk krijgen we dan toch een nieuw kabinet, pluim voor Wijffels!

Naar boven

Balkenende IV vandaag op het bordes. 22 februari 2006

Ik meen dat de Bordesscene rond 15.00 uur was, is ook niet zo relevant.

Balkenende IV

De scherpste transit komt vanuit het Maansknopenkruis!

Bordesscene 2006

Wel een vreemde transit vanuit het Maansknopenkruis, een uitgaand sextiel vanuit de Zuidknoop naar Jupiter Heer I in XI. Deze staat in IX, in een onderschepte Maagd, samen werken...... Noordknoop in Vissen, samen leven......

Vandaar dus al dat "samen werken, samen leven - gedoe".

Gelukkig maakt Pluto het vierkant niet meer vol, 19 maart komt de volgende eclips. Maar goed ook, even rust voor dit beginnende Kabinet.

Ik vind het zelf ook wel goed. Het was erg leuk om deze actueel te schrijven en gelukkig maak ik ook fouten! Persoonlijk had ik niet gedacht dat ze eruit zouden komen. Ikzelf denk dat de aspectering naar Heer I, Jupiter, door het Maansknopenkruis hier veel mee te maken heeft gehad. Zulke transits beginnen vaak heel vaag, je hebt geeneens in de gaten wat er gebeurd, en dan plotseling zie je een soort onverwachte wending. Nou ja, nemen we mee voor de volgende keer.

Deze actueel gaat binnenkort naar het archief.

Wie zich overigens geroepen voelt om aan deze 'actueels' mee te werken, van harte welkom!!!

Voor de volledigheid, hieronder nog de transitlijst van vandaag.

Hartelijk bedankt voor het lezen en de vele reactie's.

    Groetjes, Wout

Naar boven

Transits 22 februari 2006, Balkenende IV op het bordes

 

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.

 

 
llll