Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 

Artikel XIX, deel III

De horoscoop van George Walker Bush, de 43e President van de Verenigde Staten

Een vuurwerk van Zwarte Lichten!

© Wout Hendrickx

Wegens de vele afbeeldingen
moesten we de layout aanpassen, vandaar.

Klik hier voor een printbare versie

 

Er zijn nog andere begeleidende transits naar Bush zijn radix die het een en ander duidelijk maken. Laten we ze voor de volledigheid eens bekijken:

11 september 2001:

Jupiter 11.30 Kreeft, ingaand conjunct Zwarte Zon. Dit is een prachtig voorbeeld hoe een samenleving, XII of de massa, Zwarte Zon, zich massaal mobiliseert, Jupiter. Wijlen Fortuyn had dit een jaar later in zijn horoscoop, hij won destijds met glans de gemeenteraadsverkiezingen. Nu is het weliswaar Amerikaans om je als een blok achter je president te scharen, maar dat had denk ik elk land gedaan.

Saturnus 14.44 Tweelingen en loopt vanaf 27 september retrograde. Staat in de Priapus zone, in feite de gewenste reactie door de President vormgevend.

Uranus 21.51 graden retro Waterman, retrograde teruglopend tot 20.54 op 30 oktober, net niet meer exact, driehoek Noordknoop. Uiteraard door het gegeven dat een Noordknoop progressief zeer langzaam loopt, dus elk aspect opslurpend, en het aspect binnen een graad is, draagt dit aspect zeker bij aan de snelle, voor Osaampje, onvoorziene actie, Noordknoop. Opmerking, Uranus loopt dan door tot 28.50 graden, juni 2002, net in zijn 8 e Huis, daarna retro. In feite ergens al de oorlog in Iraq voorbereidend. Direct lopend op 4 november 2002, ergens vanaf februari 2003 in VIII

Neptunus 6.21 graden retro Waterman, teruglopend tot 5.59 graden, driehoek Priapus. Hierna vooruitlopend en al snel een steun vanuit het volk, Neptunus, gevend aan de leider, sextiel Zwarte Maan in V en zijn publiekelijke actie, Priapus in XI. Dat het hier handelt om een militaire actie is snel duidelijk. De spanning van een ingeklemt Huis, VII, loopt altijd over in een volgend, in dit geval 8 e Huis.

Pluto 12.37 Boogschutter, uitgaand inconjunct Zwarte Zon, in Zwarte Maan zone! Ergens de interessantste! De meest tijdloze planeet, de planeet die het tijdsbeeld openbreekt in conjunct met het Zwarte Licht wat ook niets met tijd te maken heeft. Kortom een door Bush geïnitieerde reactie, Priapus, in een wijzigend tijdsbeeld! De energie van Pluto stoot immers direct over de Zwarte Maan as naar Priapus. Maar ook Pluto werpt zijn geheimzinnige schaduw reeds ver vooruit, daarover in 2003. Pluto staat daarbij zeer dicht tegen de 7 e graad binnen de Zwarte Maan zone aan, de ander die een wijziging in zijn ervaring gaat ervaren. Daarbij maakt Pluto een uitgaand inconjuct aspect met de Zwarte Zon, ons allen opzadelend met een slepende kwestie, nl. terrorisme. Dat iedereen hier mee te maken krijgt weten we inmiddels, de Zwarte Zon staat altijd voor het massale. De Zwarte Zon heeft ook altijd een relatie met Neptunus, dat deze vorm van terrorisme met religie te maken heeft is ook duidelijk geworden.

Zwarte Maan 2.15 Vissen anderhalfvierkant naar de conjunctie Maan / Jupiter. Even een kleine verduidelijking. Normaal neem je transits van de Zwarte Manen niet mee, maar hier belichten ze iets uitzonderlijks. We beschouwen de Maan en Jupiter wederom vanuit hun positie dicht tegen het 4 e Huis aan, het verleden. Zowel Colin Powell en Cheney behooren tot de oude garde, zoals ik al beschreef. Maar ook Rumsfeld liep mee in dat wereldje, hij was in 1975 al minister van defensie onder Ford! Later, 1983, had hij zelfs een ontmoeting met Saddam, die in die tijd gifgas gebruikte tegen de Koerden. Het is alsof de Zwarte Maan hier iets losmaakt aangaande het verleden wat te maken had met Saddam, maar dat kwam er pas later voor het grote publiek uit.

Gec.Zw.Maan 6.35 Vissen vierkant Zwarte maan radix. Wellicht wijst dit ook naar het verleden. Bush is de zoon van Bush senior, die toen zo netjes was om de VN resoluties te respecteren en niet door te stoten naar Bagdad in 1991. Zoonlief die papa’s werk eens over gaat doen.

De Noordknopen, 3 graden Kreeft, deze zijn reeds beschreven.

Eclips van 21 juni 2001, voor Washington D.C.: 00.10 Kreeft, geen aspect van de Zon-Maan conjunctie naar de radix van Bush. Wel valt op dat de Noordknoop in XII staat, meestal wijzend naar een situatie in de samenleving waar iets mee aan de hand is.

Horoscoop eclips juni 2001

Nieuwe Manen 2001:

20 juli - 28 gr. Kreeft, conjunct Saturnus, vierkant M.C.

19 augustus – 26 gr. Leeuw, halfsextiel Saturnus, driehoek M.C.;

17 september – 24 gr. Maagd sextiel Saturnus, conjunct de Draak;

16 oktober 23 gr. Weegschaal vierkant Saturnus, driehoek Noordknoop, conjunct het I.C.;

15 november 22 gr. Schorpioen driehoek Saturnus, uitgaand sextiel Draak;

Eclips van 14 december 2001 22 gr. Boogschutter (inconjunct Saturnus) conjunct Zuidknoop, het ABM verdrag, waarover een stukje verderop.

Deze reeks van Nieuwe Manen is veel duidelijker gericht op enkele radixfactoren, in tegenstelling tot de Nieuwe Manen van 2000.

Er valt de hele tijd de nadruk op Saturnus in XII, de Draak in II en de Midhemel. Dit is ook niet zo verwonderlijk, een van de eerste zaken die Bush aanpakte was zijn “tax-cut-program”. Deze komt er mooi uitrollen met Saturnus in XII als een langdurige inspanning voor de samenleving, of in Kreeft, het volk. En de Draak in II, de uiterste ambitie aangaande het geld, wat je met werken verdiend, Draak in Maagd. Maar ook het milieu doet mee in dit verhaal. Het 12 eHuis is ook het milieu, met Saturnus daarin de begrenzingen en de Draak in II is tot het uiterste gaan met wat er in de bodem zit of je grondstoffen in het algemeen. Maagd is daarbij als productie aan te geven, met de Draak een uiterste productie. Maagd is ook op te vatten als zijnde de milieuregels, met de Draak hierin het uiterste opzoeken. Bush tekende het Kyoto protocol dan ook niet, tot grote teleurstelling in de wereld.

De conjunctie van de Nieuwe Maan met de Draak is daarbij verreweg de opmerkelijkste. Het belicht uiteraard het thema bestaanszekerheid en veiligheid, typerend voor het 2e Huis. Maar het is ook de grondwet, de regels die het bestaan van de rechtstaat waarborgen. De Draak is hierin of een uiterste of een einde. Inderdaad werd met de Patriot-act, zie dadelijk, deze grondwet overhoop gehaald. Maar zo is Maagd ook de fysieke grens van een land, in dit geval Amerika wat sinds Pearl Harbour geen vijandige aanval meer heeft gekend. Dat door de Nieuwe Maan de Draak zo geaspecteert wordt had direct gevolgen voor alle internationale reizigers. Maar ook de kiem voor iets anders kan hier gelegd zijn, de stroming is nu eenmaal van de Draak naar het Beest. En het Beest staat in VIII, conjunct cusp IX………….

Later in het jaar, 26 oktober zien we NM vierkant Saturnus terug als de controle op de samenleving met de Patriot Act, zie deze: http://www.answers.com/main/ntquery?method=4&dsid=2222 &dekey=USA+PATRIOT+Act&gwp=8&curtab=2222 _1&linktext=USA%20PATRIOT%20Act

waarin de regering verregaande bevoegdheden krijgt aangaande de bestrijding van terrorisme. Saturnus is dan te beschouwen als de restricties binnen de samenleving.

Hieronder een stukje tekst uit deze site aangaande de bovenstaande eclips en nieuwe manen, het jaar 2001:

In his first months in office Bush moved quickly to win congressional approval of his tax-cut program, as well as to halt or modify the institution of various regulations proposed in the last weeks of the Clinton administration. Many of his proposed measures were generally conservative and probusiness, as in legislation to modify bankruptcy laws, proposals to fund church-run social welfare programs, and the abandonment of the Kyoto Protocol on global warming and of the antiballistic missile (ABM) treaty (see disarmament, nuclear ; Strategic Defense Initiative ). In other areas, however, his administration pursued a less traditionally conservative course, for example, securing the establishment of federally mandated nationwide standardized testing for public school students. President Bush was also unusual in assigning greater policy-making and governing responsibilities to the vice president and members of the cabinet than earlier administrations had.

 

Op 7 oktober, transit Uranus driehoek Priapus in de radix van Bush, Heer VIII, begint hij Afganistan te bombarderen. De begeleidende progressie (trigger) is die van de progressieve Maan halfvierkant Mars.

12 Dec.2001 sec. Zon vierkant Zwarte Maan, d.w.z uitgaand vierkant Priapus, tezamen met de reeds genoemde eclips van 14 dec. 2001.

Op 14 december besluit hij uit het A.B.M verdrag te stappen, een verdrag wat de nucleaire stabiliteit tussen de supermachten sinds 1972 regelde. Uiteraard is het 8 e Huis van de president ook het Huis van de kernbommen, zie bijvoorbeeld deze: Anti-Ballistic Missile Treaty

Op 29 januari 2002 begint de regering van Bush ook steeds meer te klagen over Iraq, als zijnde een luis in de pels van de wereldgemeenschap: “De as van het kwaad”. http://nl.wikipedia.org/wiki/As_van_het_kwaad

Ook Noord Korea doet later even mee, maar deze laat ik uit dit verhaal. Bush en de zijnen doen hun beklag bij de Veiligheidsraad en de immer loyale Colin Powell staat in zijn hemd, wat hij later toegeeft. Eind 2002 geeft de VN Saddam een laatste boodschap.

Volgens mij was Bush inmiddels al langer uit op Saddam. In zijn radix heb ik dit al geregeld laten zien, met de oude kliek, Rumsfeld, Cheney en Collin. En uiteraard pa aan de telefoon die geregeld met de Saudie’s overleg had, met name met de familie Bin Laden…………..zie deze bijvoorbeeld:

http://www.americanfreepress.net/10_07_01/Bush___Bin_Laden_-_George_W__B/bush___bin_laden_-_george_w__b.html

of

http://www.freedomdomain.com/Templemount/link1j.html

We zien nu een ongekend geraffineerd samenspel van interessante progressies, KKA’s en transits verschijnen. Het begint met:

2002 Maart sec. Mars vierkant Zon

In februari begint Bush de bewapening enorm op te bouwen, de begeleidende progressie, sec. Mars vierkant Zon, spreekt voor zich. Deze valt samen met een traag lopende transiterende Pluto op 17 graden Boogschutter, de hele gecorrigeerde Zwarte Maan as aspecterend. Zodoende de Huizen II, centen, en VIII, kanonnen, benadrukkend. Uiteraard telt het scherpe sextiel van de transiterende Pluto naar de Maan, ook Heer VIII, mee. En daarbij staat Pluto in maart bijna stil om op 20 maart retrograde te gaan, 17.37 graden. De hele Zwarte Maan as wordt weer sterk geaspecteert, de Plutonische energie transporterend naar Priapus.

KKA 12 maart 2002. Deze is buitengewoon interessant. Ik som alles maar even op:

Horoscoop Bush met Zwarte Lichten maart 2002

Noordknoop 22.39 Tweelingen, conjunct Bush zijn Noordknopen

Gec N.Knoop 22.37 ,, idem

Zwarte Maan 22.39 Vissen conjunct Bush zijn Beest

Gec Zw.Maan 22.32 Vissen idem

Ascendant in de intergratieaspecten van het Maansknopenkruis, orb 2 graden

Mercurius in de intergratieaspecten van het Maansknopenkruis, orb 1 graden

Pluto in de intergratieaspecten van het Maansknopenkruis, orb 3 graden

Dat de aspecten, waar ook nog eens de gecorrigeerde Zwarte Maan bij betrokken is, zo nauwkeurig samenvallen met het radix Maansknopenkruis en de dadelijk te noemen progressie is overigens buitengewoon uitzonderlijk!!! Uiteraard is het samenvallen van het transiterende Maansknopenkruis met het radix Maansknopenkruis niets anders als de rondgang hiervan, de derde cyclus. Zie ook “progressies” blz 263. Maar het is wel precies op het moment van de KKA!! Dat in de radix van Bush, met een orb van 2 graden, dit Maansknopenkruis via de intergratieaspecten de Ascendant zo sterk in het voetlicht zet ziet men al niet zo vaak. Het is dan ook een aanwijzing dat de betreffende persoon een eerder metafysisch patroon heeft uit te werken dan een gangbaar planetair patroon. In Bush zijn geval is het sowieso al met Pluto asgebonden conjunct de Ascendant, iemand die met een voet in de tijdsgeest staat en de andere in het tijdsbeeld. Pluto wordt immers afgebeeld met de tweetand, het geschetste symboliserend.

Dat Bush zijn Ascendant daarbij in het meest actieve kwadrant staat is ook tekenend voor hem, vraag dit maar aan Osama en Saddam.

Terzijde, maar dit verduidelijkt het een en ander naar mijn mening voldoende; onze Màxima heeft een soortgelijke stand, zie hier haar horoscoop.

Horoscoop Màxima sec. Knopen

 

Bij haar juist de Ascendant in het Kwadrant Beest – Noord. Eerder dus een Ascendant accentuerend die zoekende is naar wat mogelijkheden in haar leven zijn en op welke wijze zij haar idealen, Boogschutter Ascendant vorm kan geven, of Steenbok, haar ambities. Dit is meer een stand van “wat zullen we eens proberen”. Haar Beest staat nu progressief in het 11 e Huis op 16.52 graden. Het gecorrigeerde Beest op 15.24 graden. Zo ook de beide Zuidknopen in IX. Beiden werpen ze momenteel de uitgaande aspecten, halfvierkant en anderhalfvierkant naar haar Ascendant. Deze aspecten moeten nog vol worden. Dat juist deze progressieve aspecten de vorm geven is duidelijk. Voor vrouwen in ontwikkelingslanden, haar doelgroep, XI, is zij bezig met microkrediet (adviseur voor het VN-jaar van het microkrediet.), Schorpioen / Beest.

Binnen een gegeven situatie in het buitenland, IX, waaraan zij leiding of inspiratie geeft, Leeuw / Zuidknoop. Het Beest, wat nogal de vele vragen opwierp door de lezers van onze website, is hier simpelweg op te vatten als het startpunt, daar waar de energie uit opwelt. Juist voor mensen in ontwikkelingslanden is het eerste stroompje vanuit de bron vaak belangrijker dan de grote bakken geld die toch maar in de Drakerige zakken van de toevallig dankzij voldoende kanonnen aan de macht zijnde toekomstige kandidaten voor de Hel verdwijnen. Zie ook onderstaande sites:

http://www.nrc.nl/binnenland/artikel/1132926275140.html

http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=552965/sc=775135

http://www.businessindevelopment.nl/article-1012.1891.htm

Bij G.W.Bush dus ook zoiets soortgelijks. In zijn geval zijn de uitgaande aspecten van de Noordknoop en het Beest in tegenstelling tot Màxima al maximaal geweest, als we uitgaan van een correcte Ascendant. Bij Bush accentueert de Noordknoop in XI het democratische gebeuren en vernieuwingen willen doorvoeren verpakt in een boodschap, Tweelingen (Uiteraard heeft spin-doctor Karl Rove hier veel mee te maken). Het Beest in VIII, conjunct cusp IX, is dan op te vatten als een strijd, VIII, die via de samenleving, Vissen, zou kunnen beginnen als een siepelend stroompje wat zou kunnen uitmonden in een voorlopig bestuur gebaseerd in deze samenleving, Beest conjunct cusp IX in Vissen, zich afspelend in het verre buitenland, IX en Vissen.

Laten we terug gaan naar de KKA’s van G.W.Bush in maart 2002.

Zoals ik al schreef is dit transiterende Maansknopenkruis begonnen aan haar derde ronde, door George Bode naar ik denk, de terecht genoemde 3 e levensfase. Wellicht is deze fase wel, door buitengewoon hulpvaardige therapeuten uiteraard, afgeschilderd als de meno en peno pauze, uiteraard daarbij het menselijke bewustzijn en de horizontale groei hiervan uitermate ridiculiserend. Nu ikzelf al tal van grijze haren in mijn baard heb, begint mij nu juist op te vallen dat er legio mensen in mijn omgeving zijn die inderdaad aan een geheel nieuwe fase beginnen, inderdaad eerder hun leven beschouwen als een ervaring en vandaar uit gaan kijken wat ze met hun doorleefde ervaring kunnen gaan doen naar de toekomst toe. Alsof men iets wil afsluiten maar wel duidelijk ervaring wil meenemen.

Bush laat dit ergens ook zien. Ondanks zijn zeer rechtse signatuur, met alle machtsspelletjes van dien, blijft hij met zijn Noordknoop in XI trouw aan de Democratische Beginselen. Zijn overdenking en innerlijke beleving van zijn leven, aangaande de positie van zijn Noordknoop in XI kan dan dus ook alles te maken hebben met het verleden afsluiten maar de vruchten meenemen naar de toekomst.

Maar zoals ik ook schreef, valt deze derde ronde van het Maansknopenkruis exact op het moment van een KKA. De Zwarte Maan valt dan precies op het Beest, het Beest van het transiterende Maansknopenkruis én het radix Maansknopenkruis van Bush.

Nogmaals de tekening radix Bush met KKA 12 maart 2002

Horoscoop Bush met transiterende Zwarte Lichten

 

We moeten dit dus over de assen Draak – Beest en Zwarte Maan – Priapus bekijken.

De conjunctie Draak Priapus is vrij makkelijk te zien. De Draak is altijd een eindstation en Priapus een bepaalde situatie, een bepaald gegeven. Dus het einde van een bestaande situatie of van een bepaald gegeven.

De conjunctie Beest Zwarte Maan is wat lastiger. We hebben enerzijds te maken met de Zwarte Maan die qua structuur keihard is, onaantastbaar en immuun. Anderzijds het Beest wat staat voor het tegendeel, vormloosheid instabiliteit en chaos. Kan de structuur de chaos beheersen of beheerst de chaos de structuur??

Laten we hiervoor eens deze conjuncties op een rijtje zetten met het teken en de graad waar ze invallen en vervolgens even snel bij Wikipedia kijken wat er gebeurde in Maart van het betreffende jaar.

Kn ZwM graden

1966 sti wat 28 Amerika en Australië sturen meer troepen naar Viet-Nam

1972 wat sch 2 Rapport van Rome

Engeland neemt leiding over in Noord Ierland

1978 weeg kree 6 Israel bezet Libanon, Afganisthan eerste communistische leider.

1984 twee vis 10 Iran beschuldigt Iraq van het gebruik van gifgas

12 maanden staking in Engeland, kolenmijnen.

Reagan vraagt om ban op chemische wapens

1990 wat sch 14 Aantreden Gorbatsjov, eerste Oost Duitse verkiezingen, de muur

was in november 1989 gevallen.

1996 weeg kree 19 Iraq ontwapeningsprogramma, VN moest zeer snel vertrekken

Arrestatie Unabomber

2002 twee vis 22 In februari is in alle lidstaten enkel nog de euro geldig als wettig betaalmiddel.

2008 wat sch 27

2014 sch leeuw 1

Ik klik voor het gemak hierop. 2002 kun je door elk genoemd jaar vervangen.

http://en.wikipedia.org/wiki/2002#March

Ik kan het niet helpen dat ik dit een treurige lijst vind. In nagenoeg alle gevallen wijst dit naar chaos en structuur. Toch lijkt het wel alsof er na een puinhoop soms iets opbouwend uit voortkomt, waarvan de Berlijnse Muur en het aantreden van Gorbatsjov mooie voorbeelden zijn. Laten we het er maar op houden dat in het reservoir van mogelijkheden, Beest, wellicht toch iets uitzonderlijks, Zwarte Maan, kan oprijzen.

Dus terug naar Bush, Priapus – Draak een einde van een situatie, Beest - Zwarte Maan, wellicht het oprijzen van iets nieuws. Pim Fortuyn had deze stand in zijn radix en was bezig van de politiek, Draak – Priapus in IX tegen M.C. aan, brandhout te maken en poogde uit zijn chaos aan ideeën, hij had immers geen programma, iets nieuws te knutselen wat het volk, Zwarte Maan – Beest in III tegen IV aan, zeer aansprak.

Bij Bush dus ook iets soortgelijks, Priapus – Draak in II, einde van een veilig Amerika, waarin het afluisteren, Echelon, tegen cusp III, schering en inslag geworden is. En de oorlog in het buitenland waarvan de uitkomst onzeker is, Beest – Zwarte Maan.

Klik hier voor Echelon: http://fly.hiwaay.net/~pspoole/echelon.html

Nu weer even naar de progressies van Bush: Zoals we al zagen was er de progressie:

November 2000 de progressieve gecorrigeerde retrograde Priapus conjunct de gecorrigeerde progressieve Noordknoop

Deze wordt gevolgd door:

Maart 2002 loopt de progressieve gecorrigeerde retrograde Priapus conjunct de niet gecorrigeerde progressieve Noordknoop

De KKA’s van maart 2002 vallen dan ook nagenoeg op hetzelfde moment als zijn conjunctie tussen de progressieve Noordnoop en de progressieve gecorrigeerde retrograde Priapus !!

Op deze wijze wordt Bush dus als het ware het hele mondiale kosmische krachtenveld ingezogen. Ikzelf heb dit nog nooit zo scherp in progressies, tezamen met KKA’s gezien.

Ik weet niet of u het tot hier hebt volgehouden, geachte lezer van mijn napluizingen. Maar u moet er nu toch ook wel achter zijn dat deze horoscoop thuishoort in de categorie “bizarre astrologie”.

Dus de kiem van de Iraq oorlog ligt duidelijk hier!

Ook in dat jaar zijn er ook nog de “midterm congressional elections” die hij met ruime meerderheid wint en waarbij de republikeinen alle macht naar zich toe trokken.

En niet te vergeten, de enorme opbouw van de bewapening.

Voor de volledigheid, het artikel is toch al langer dan gepland, hierbij enkele stukken tekst uit de genoemde websites:

De verkiezingen:

During the 2002 midterm congressional elections, Bush had the highest approval rating of any president during a midterm election since Dwight Eisenhower. In an unusual deviation from the historical trend of midterm elections, the Republican Party retook control of the Senate and added to their majority in the House of Representatives; typically, the President's party loses Congressional seats in the midterm elections, and 2002 marked only the third midterm election since the Civil War that the party in control of the White House gained seats in both houses of Congress (others were 1902 and 1934).

Opbouw strijdkrachten:

As sporadic fighting in Afghanistan continued, with U.S. forces devoted mainly to mopping-up operations, the administration provided military assistance to a number of nations as part of the war on terrorism. In February the administration announced plans for the largest American military buildup since the 1980s. That increase in defense spending and the loss of revenue due to the 2001 tax cut led to new budget deficits, beginning in 2002. Very strong public support for the president declined somewhat in 2002, largely over domestic issues, where the administration, as in its decision to make the Homeland Security Office a cabinet department (enacted in Nov., 2002; see Homeland Security, U.S. Dept. of) and in its support for increased regulations on business accounting practices, was largely following the lead of Congress in responding to public concerns

Aanloop tot de invasie in Iraq:

As 2002 progressed, the administration took a forceful stand against Iraq over its alleged possession of weapons of mass destruction and its resistance to UN arms inspections. Congress authorized the use of the military against Iraq, and the United States continued to build up its forces in the Middle East. Although in November the Security Council passed a resolution offering Iraq a “final opportunity” to cooperate on arms inspections, which subsequently resumed, it became clear that Bush was determined on a course of “pre-emptive war” to prevent Iraq from developing or possessing weapons of mass destruction that might someday be used against the United States. This use of pre-emptive war to protect the United States, often called the “Bush doctrine,” was adopted by the administration in its National Security Strategy (2002). A significant shift in official U.S. policy, it was the result in part of the September 11th attacks.

Ook is er het later opgedoken “Dowing Street memo”.

Op dezelfde website:

The decision-making process of the Bush administration was the subject of a classified British document from July 22 , 2002, known as the " Downing Street memo ", which became public in May 2005. In it, the British Head of the Secret Intelligence Service , Sir Richard Dearlove , reported on his visit to Washington, D.C. in the summer of 2002:

There was a perceptible shift in attitude. Military action was now seen as inevitable. Bush wanted to remove Saddam, through military action , justified by the conjunction of terrorism and WMD. But the intelligence and facts were being fixed around the policy. The NSC had no patience with the UN route, and no enthusiasm for publishing material on the Iraqi regime 's record. There was little discussion in Washington of the aftermath after military action.

 

Het is wel duidelijk nu dat de Noordknoop in dit geval niet meer voor doorbraak staat, maar eerder voor “door de strot drukken”, doorrammen of ouderwets Amerikaans: de prairie op, c.q. de woestijn in. Dus met Priapus als Heer VIII in XI, de gewenste reactie is een veiligheidsbeleid met een militaire tint op het wereldtoneel. Met de Noordknoop erbij wordt het in dit geval “met militaire middelen een land democratie door de strot duwen”. Priapus en Noordknoop samen is een hortende en stotende combinatie zoals ik al schreef en wat de praktijk goed laat zien. Dat Bush zijn reactie zo extreem was komt natuurlijk ook door Pluto die Priapus als het ware overstimuleert. Pluto loopt op 5 juni 2002 16.20 graden retro, conjunct de Zwarte Maan. Op 26 augustus direct, 14.54 graden. Conjunct Zwarte Maan op 10 november 2002, 16.20 graden. Twee dagen hiervoor nam de VN de onderstaande resolutie aan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Resolution_1441

United NationsSecurity Council Resolution 1441 is a resolution by the UN Security Council, passed unanimously on November 8, 2002, offering Iraq "a final opportunity to comply with its disarmament obligations" that had been set out in several previous resolutions (Resolution 660, Resolution 661, Resolution 678, Resolution 686, Resolution 687, Resolution 688, Resolution 707, Resolution 715, Resolution 986, and Resolution 1284), notably to provide "an accurate full, final, and complete disclosure, as required by Resolution 687 (1991), of all aspects of its programmes to develop weapons of mass destruction and ballistic missiles". Resolution 1441 threatens "serious consequences" if these are not met. It reasserted demands that UN weapons inspectors should have "immediate, unconditional, and unrestricted access" to sites of their choosing, in order to ascertain compliance.

De laatste progressie dat jaar is de volgende, en wellicht voor Bush persoonlijk wel de belangrijkste omdat het Heer I is:

Secundaire gecorrigeerde retrograde Zwarte Maan, 16.20 graden conjunct radix gecorrigeerde Zwarte Maan, einde 2002.

In consulten zie ik dit soort progressies vaak terug als een opvallend draaimoment in het bewustzijn. In dit geval is de secundaire gecorrigeerde Zwarte Maan o.a. over de Zuidknoop gelopen, tot 22.10 graden Boogschutter, daarna loopt deze retrograde. De gecorrigeerde Zwarte Maan vat ik vaak op als een brugfunctie tussen de Zwarte Maan en de rest van de horoscoop. Alsof de gecorrigeerde Zwarte Maan in de wereld kijkt wat er te koop is en dit door brieft aan de Zwarte Maan, deze bepaalt dan uiteindelijk of iets afgewezen dan wel geweigerd moet worden. Of juist hoe het in het bewustzijn van de persoon geïntegreerd wordt middels filtering; dit niet, dat wel. De “verkenning” die de gecorrigeerde Zwarte Maan in dit geval progressief uitvoert zijn de aspecten met, Persephone 18.30 Boogschutter? conjunct, Uranus opposiet, Zuidknoop conjunct, gecorrigeerde Zuidknoop conjunct, Venus driehoek. En het langdurige anderhalfvierkant met de Ascendant, als de positie klopt. Zelf denk ik dat zijn Ascendant iets later staat, hij stelde zich in 1978 beschikbaar als politicus maar brak niet door in het U.S. House of Representatives. Deze laat ik dan ook buiten beschouwing.

Opvallend hierbij is het gegeven dat het verkennen door de gecorrigeerde Zwarte Maan 4 factoren betreft met een “ontspannen” sfeer en één met een duidelijk gespannen sfeer, Uranus. Ook opvallend is de aanwezigheid hierin van twee koppelgenoten, resp. Venus en Persephone, beide Heer IV. Nog opvallender is eigenlijk het gegeven dat een Zuidknoop een duidelijke affiniteit heeft met het 4 e Huis, beiden verwijzen ze naar een bestaande situatie dan wel een bestaand gegeven. Leiderschap, Zwarte Maan in V, betekend dus voor Bush iets wat hij al vanaf zijn geboorte meemaakt, o.a. omdat zijn vader President was. Hij zag dat dit op een ontspannen, rustige wijze ten uitvoer kon worden gebracht. De drukkere situatie’s leert hij ook hanteren, Uranus, maar hij heeft zijn vader dit ook zien doen, de golfoorlog. Op het moment dat de gecorrigeerde Zwarte Maan retrograde gaat lopen is dit te vergelijken met een inademing van ervaring, en hij brengt al deze ervaring dan ook naar zijn Zwarte Maan. Deze filtert dan alles, weigert het ene, staat het andere toe. Dit is een van de redenen, denk ik, dat Bush lak had aan de veiligheidsraad. De hele mallemolen met Saddam was een bekend deuntje voor hem geworden, waarbij de VN voor hem een logge bureaucratische hobbel was die hij weigerde te nemen. Op het moment dat dus de gecorrigeerde retrograde Zwarte Maan de radix gecorrigeerde Zwarte Maan conjuncteert is eigenlijk voor Bush de maat vol en gaat geheel zelfstandig, Zwarte Maan in V, zijn eigen visie volgen, Zwarte Maan in Boogschutter. Dit is eenvoudigweg een draaimoment in het bewustzijn.

Nu een laatste voor 2002, De KKA’s komen in maart en september altijd binnen de conjunctie’s sextielen etc. voor. In juni en december gaan ze via de half en anderhalfvierkanten de aspecten maken.

Op 11 december 2002 is er de volgende KKA die ik nog wil laten zien:

Noordknoop 8.09 Tweelingen, Zwarte Maan 23.03 Ram een halfvierkant aspect onderling. De transiterende Zwarte Maan staat dan conjunct Bush zijn Midhemel sextiel naar de Noordknoop en driehoek naar Venus (achterban). De transiterende Noordknoop conjunct radix Priapus en maakt een halfvierkant naar de Midhemel van Bush. En de Draak conjunct Mars, wat te denken geeft aangaande de stimulatie vanuit de KKA. Daarbij de interessante aspecten naar het Gelukspunt vanuit de as van het extreme, de as Draak – Beest. Wellicht is dit juist een aanduiding voor de extreme reactie naar Iraq onder het mom van een terroristische dreiging dan wel een veiligheidsbedreiging, waar Bush het zo vaak op gooit.

Qua beweging van het transiterende Maansknopenkruis valt uiteraard op dat deze eerst, maart 2002 de gecorrigeerde Zwarte Maan – Priapus as aspecteerde en nu dus de niet gecorrigeerde as.

Klik hier voor de tekening:

Horoscoop Bush transiterende Zwarte Lichten dec 2002

 

Uit dit verhaal laat ik de overige jaarlijkse KKA’s weg, ze zijn weliswaar ook inpasbaar in Bush zijn radix, maar het verhaal is al lang genoeg. Op naar de volgende progressies!

2003 sec. Venus in IV, accumulatie in teken en Huis.

Deze accumulatie is duidelijk te herkennen als een gegeven dat de gehele achterban dan wel de bevolking achter Bush staat, iets wat uit de media ook bleek. Straks zien we een progressie die deze accumulatie ondergraaft, nml Uranus progressief sextiel Venus. De accumulatie kan als het ware zijn “verzamelde lading” weer voor een gedeelte laten rouleren.

sec. Maan sextiel Mars, 13 januari

sec. Maan vierkant Pluto, 20 februari

Deze twee snelle progressies laten duidelijk de voorbereiding van een oorlog zien. Qua tijdsspanne overlappen ze elkaar mooi. Een aspect van de progressieve maan duurt maar een maand, deze samen duren meer dan twee maanden met beide oorlogsplaneten en de Maan Heer VIII. Het gaat hier niet meer om een theekransje.

13 maart 2003: KKA: Transiterende Noordknoop 3.16 Tweelingen, ruim conjunct Priapus radix en anderhalfvierkant naar de Maan en Jupiter.

Transiterende Zwarte Maan 3.18 graden Stier, opvallend zijn de half en anderhalfvierkanten, altijd wijzend naar een spanning of strijd, naar het Maansknopenkruis en de daarmee conjunct staande factoren. Dit zijn juist alle factoren die veelvuldig in dit artikel genoemd werden! Al met al een enorme opbouw van spanning! Klik hier voor de tekening:

Horoscoop Bush transiterende Zwarte Maan maart 2003

Op 19 maart valt Amerika dan ook Iraq binnen.

23 maart Transiterende Pluto 19.57 graden Boogschutter, vrijwel exact tussen de Zuidknoop 19.36 en de gecorrigeerde Zuidknoop 20.35 Boogschutter, van direct naar retrograde!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deze transit is er een die je zelden ziet. Elke conjunctie op een van de punten van het Maansknopenkruis zet dit kruis in beweging. Het Knopenkruis is immers een proces! Een conjunctie van een zachte planeet zet dit proces een beetje in beweging, die van de hardste rolt natuurlijk helemaal door. Dus een conjunctie van Pluto op de Zuidknoop rolt zeker door tot aan de Draak! Dus men zou kunnen stellen dat, als we het knopenkruis in dit geval vertalen naar het Iraq verhaal, mogen stellen dat Bush met de Draak in II dit land gewoon wil bezetten, dan wel inlijven. Maar Pluto loopt niet door, sterker nog tussen de twee Zuidknopen in draait ie zich om en gaat retrograde lopen! Pluto kan zijn “werk” niet afmaken! Het verhaal is bekend, Iraq laat zich niet bezetten en al na een maand is het land een grote puinhoop. Overigens ook inherent aan Bush zijn radix, met het Beest in VIII is er weliswaar een soort van “we zien wel” maar van gestructureerde strijd is natuurlijk geen sprake.

Zie bijvoorbeeld:

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/invasion/cron/

of deze:

http://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq#Security.2C_looting_and_war_damage

Vervolg

progressies :

28 april sec. Venus 45 Mars

Deze heeft te maken met het idee van Bush dat de oorlog wel over was

Zie:

http://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq#.22End_of_

major_combat_operations.22_.28May_2003.29

Maar wat gebeurde er nu in Bagdad?? Ziehier de eclips.

Horoscoop Eclips Bagdad dec 2002

 

Op de eerste plaats valt mij op dat de Noordknoop in IV staat, vaak een indicatie dat er aan de basis iets mankeert. Ditzelfde zagen we terug met de rellen in Parijs, november 2005, de Noordknoop stond toen ook onderin, zie “actueel” op deze site.

Men kan zelf de transits nalopen, er zijn nogal wat aspecten net geweest op 19 maart 2003, een indicatie voor beweging, en Iraq kwam inderdaad fors in beweging. Waar ik even op wil wijzen is de progressieve Ascendant en Midhemel.

Tellen we vanaf 4 december tot 19 maart dan zijn dit 105 dagen overeenkomend met ongeveer 105 graden voor de Midhemel. Deze staat dan precies op het Beest in Vissen, een grotere chaos kan ik niet bedenken! De progressieve Ascendant voor Bagdad blijkt dan op 26.38 graden Tweelingen te staan, conjunct Saturnus. Niet echt een dag om een oorlog te beginnen……….

De feitelijke machtsoverdracht in Iraq is ook niet gedaan op het mooiste moment. Klik hier voor tekening.

Horoscoop machtsoverdracht Iraq

En hier voor krantenartikel waarin Condolleezza Rice een briefje aan Bush heeft geschreven met de tijd erop:

Briefje Condoleezza Rice met tijdstip machtsoverdracht

 

Zelf beschouw ik deze machtsoverdracht als een geboortemoment voor het nieuwe Iraq. Immers Saddam was nooit door de bevolking op een legale wijze gekozen en hield dit land gewoon bezet. Ik zou wellicht het inauguratie moment van de huidige premier Ayad Allawi kunnen nemen maar dat moment heb ik niet. Toch is, denk ik, de machtsoverdracht een duidelijke basishoroscoop.

Ik heb in deze radix de manifeste lading getekend. Omdat er weinig aspecten op de Ascendant en de Midhemel waren heb ik de mineure aspecten erbij getekend.

De Midhemel komt er schraal vanaf. Halfsextiel gecorrigeerde Zwarte Maan, halfvierkant Saturnus en een anderhalfvierkant Diamant. Wij vroegen George eens:” George wat denk jij als je enkel de Diamant en de Zwarte Maan naar het M.C. hebt? Ja, dat is apart zei hij; of je bent geniaal of gek…………”.

Een aantal zaken vallen gelijk op. Het Maansknopenkruis kan er niet uit, tenzij dat ik de orb groter dan 5 graden maak, dan verschijnt Noordknoop driehoek Ascendant. Maar dat lijkt me niet aannemelijk gezien de huidige situatie. De as Draak Beest kan er sowieso niet uit. Dat is zeer lastig want de uitersten: maximale inspanning, maximale ontspanning kunnen dan moeilijk tot niet plaatsvinden. Ofwel “vormen verschijnen en vormen verdwijnen” kan zeer moeilijk plaatsvinden. Dit houdt in dat er zich enorme spanningen in een radix kunnen opbouwen die enkel via progressies en vaak noodzakelijke begeleidende transits eruit kunnen, valhelm opzetten!

Kan het hele Maansknopenkruis er niet uit dan is het probleem nog groter, de hele bewustwordingroute van een land valt dan stil. Hiermee bedoel ik in dit geval het normale politieke spel, wetsvoorstellen, amendementen, moties etc. Op locaal niveau de gemeenteraad etc. De wisselwerking tussen beiden en de betrokkenheid van de burgers. Kortom een nagenoeg onbestuurbaar land. Zie hiervoor deze recente pagina: http://observer.guardian.co.uk/international/story/0,6903,1651789,00.html

Abuse worse than under Saddam, says Iraqi leader

· Allawi in damning indictment of new regime
· Bush prepares way for US troop pull-out

Peter Beaumont, foreign affairs editor
Sunday November 27, 2005
The Observer

Human rights abuses in Iraq are now as bad as they were under Saddam Hussein and are even in danger of eclipsing his record, according to the country's first Prime Minister after the fall of Saddam's regime .

De rest van het artikel staat op de genoemde site.

Maar er is meer, Boogschutter en Tweelingen zijn onderschept. Regeringsbeleid en locaal bestuur kunnen niet functioneren. De Zuidknoop staat in III en is niet betrokken in de manifeste lading, dwz. de locale bestuurders rommelen op oude voet voort, clan-achtige toestanden etc. Daarbij staat de Maan klem tussen de beide Zuidknopen, de kiezer, 11 e Huis, nog steeds in de bestaande situatie achterlatend! De Noordknoop staat in IX en dus ook niet betrokken in de manifeste lading, dwz op regeringsniveau komt men ook niet tot een eenheid en geestdriftige samenwerking. Voorts het probleem van de Staat, bezien vanuit de Zwarte Maan. De gecorrigeerde Zwarte Maan kan er wel uit middels een sextiel naar de Ascendant, conjunct cusp XI, dus dit zal wel een redelijk zuivere afspiegeling van de kiezers opleveren, wat de verkiezingen ook lieten zien. Maar de communicatie tussen de Zwarte Maan en de gecorrigeerde Zwarte Maan is veel moeizamer, de Zwarte Maan kan er immers niet uit. Dit resulteert in een zeer duidelijk gebrek aan aansturing vanuit de overheid.

De as Draak – Beest heeft ook nog een aparte ingang, vanuit de oude Latijnse betekenis “Ora et Labora”, Bid en Werk. Draak in XII, Beest in VI. Geen werk, wel zeuren over religie. Dit is ook zeer duidelijk terug te zien in het 4 e Huis, waarin Boogschutter onderschept is. Men kan stellen dat in de gegeven situatie, in het korte verleden van dit land, een ideologie, Boogschutter, een duidelijk probleem oplevert. Dit is uiteraard het eeuwenoude, probleem tussen de Sjiieten en de Soennieten, zo kenmerkend in de Islam. Dit is voor een buitenstaander een religieus probleem, voor een insider in de Islam een ideologisch probleem! Meneer ‘tot op het bot uitbenend’ Pluto staat juist in dit Huis en kan er niet uit! Zie hier dus een enorm probleem voor het jonge nieuwe Iraq, de bomaanslagen van deze beide Islamitische stromingen halen elke dag de krant en daar hoef ik geen link voor te plaatsen. Uiteraard wijst de onderschepte Boogschutter in dit geval ook op een “buitenlands gebeuren” in het eigen land, 4 e Huis. De Iraqi’s zien de aanwezige Amerikanen nog steeds als een bezettingsmacht.

Ook zien we deze problematiek terugkomen vanuit de aspecten op Vulkanus, Heer I. Er is een mooie driehoek naar Neptunus, de samenleving die in alle vrijheid, Waterman, gewoon aan de slag wil, 6 e Huis. Maar er is een enorm vierkant vanuit Jupiter, ideologie, in I het Huis van waaruit nu eenmaal alles de eerste vormen krijgt. Deze Jupiter is notabene verhoogd op de Mercurius verhogingsgraad. De handigheid waarmee ze hun ideologie verpakken kent de hele wereld inmiddels dankzij hun toenemende vaardigheid in het maken van middelen om hun ongenoegen kenbaar te maken. Daarbij is Jupiter Heer VIII in I, tja…………

De twee kansrijke progressies voor Iraq zie ik pas verschijnen op 2 januari 2006. Zon driehoek Maan, leider en volk. ( Er zijn in januari toevallig verkiezingen in Iraq) En op 26 mei 2006, Mercurius anderhalfvierkant Uranus, wellicht mogelijk makend dat de diverse regeringspartijen, Uranus in VII, dit land een eerste kans tot zelfontplooiing geven, Mercurius heer I.

Maar nu terug naar George Bush:

2003 sec. Uranus sextiel Venus 10 mei !

Deze progressie markeert natuurlijk het omslagpunt bij het Amerikaanse volk. De steun, het sextiel, is vol en valt weg. Immers Venus is Heer IV, de achterban of het volk.

Nov. sec. Mercurius halfsextiel Saturnus

Eind juli 2003? sec. Mercurius sextiel secundaire Jupiter en

eind december / januari 2004? sec Venus conjunct secundaire Jupiter, 25.18 graden Weegschaal

Deze zijn ook weer de moeite van het in de analyse meenemen waard. De eerste, Mercurius halfsextiel Saturnus wijst naar het gegeven dat de kiezer, Mercurius Heer XI, de inspanning van de president voor het volk, Saturnus in Kreeft in XII, niet meer ziet zitten.

De tweede en derde betreffen een aspect met de progressieve Jupiter. Het traject, het karrenspoor wat Jupiter tot nu getrokken heeft in de radix, loopt van 18.08 radix tot 25.18 secundair. Mercurius heeft dit aspect vol gemaakt en de kiezer verliest het vertrouwen in het gevoerde buitenland beleid. Zo ook Venus, Venus loopt dit traject uit. Venus als Heer IV, het volk ondersteunt Jupiter Heer IX, het buitenlandbeleid niet meer.

Uiteraard is Jupiter ook Heer V, het volk is niet meer zo ‘verliefd’ op de leider.

Op deze site staat een populariteitscurve: http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Junior

Populariteitscurve Bush

Op deze grafiek zie je de twee progressies mooi in beeld.

Terzijde, ik wil niet alles analyseren wat Bush zijn progressies betreffen. Maar de lijst met progressies  was toch gemaakt, dus laat ik deze hier maar staan. Men kan uit de hieronder genoemde websites zoveel materiaal halen dat je de genoemde progressies hieronder opgesomd met het grootste gemak kunt invullen:

http://www.answers.com/topic/george-w-bush of deze: http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Junior

Ik wil nu nog kijken naar de verkiezingen van 2004, Bush versus Kerry en even vooruit kijken naar Bush voor de komende jaren. Overigens is zijn termijn als president tot 2008, daarna mag hij gaan vissen, maar ik denk niet in de Tigris.

Wellicht vraagt de lezer van mijn epistel zich nu af waarom ik niet overal de KKA’s of de transiterende Nieuwe Manen etc heb bijgezet. De reden hiervoor is erg simpel. Het schrijven van dit artikel koste mij meer dan een maand. Ik kan ook niet alles, mea culpa.

2004 sec. Mercurius in II, CPV XI in II

Mei sec. Mercurius 45 Zwarte Zon

Juni sec. Zon conjunct Mars

De volgende verkiezingen zijn op 2 november 2004

Wie deze verkiezingen wint is altijd een leuke vraag. John Kerry heeft zeker leuke transits.

Er zijn een aantal versies van zijn horoscoop in omloop, deze kwam ik het meeste tegen.

Horoscoop voorbeeld Kerry

 

Omgezet in Astrolab:

Horoscoop Kerry

 

Merk op: gecorrigeerde Zwarte Maan van John Kerry staat ongeveer op 10.36 Leeuw.

Zijn Gelukspunt Midhemel ligt op ongeveer 20.36 graden Waterman.

Laten we eerst eens kijken naar transitaire aspecten binnen 1 graad, zowel toenemend of afnemend én uitgaand en ingaand. Er is altijd sprake van een zwevende kiezer die op het laatste moment besluit. Dus aan aspecten die net vol zijn geweest of nog vol moeten worden, buiten één graad, hebben we niets. Dit heeft enkel betrekking op verkiezingspeilingen of borrelpraat nadien, inclusief alle talkshows. Het is in Amerika ook geen strijd tussen politieke partijen zoals in Nederland, het spel gaat om de persoon. We zouden dus eventueel ook kunnen kijken naar de aspecten op cusp V en de Heren daarvan. Maar de progressies tellen ook mee, en de eclips is het onderliggende stadion waarin de wedstrijd zich afspeelt.

Transits binnen 1 graad, op een uitzondering na, ook naar de radixfactoren die geboortemoment gerelateerd zijn zoals Ascendant.

Op deze plaats excuses, de lijst kan nog niet goed weergegeven worden!

Transits Bush Transits Kerry
Transits Radix orb Transits Radix orb
Jupiter sextiel Asc 00.58 Jupiter sextiel Pluto 00.34
Saturnus conjunct Saturnus 00.48 Jupiter sextiel gec.N.Knoop 00.11
Pluto driehoek Venus 00.55 Uranus driehoek Venus 00.47
Pluto conjunct gec. Z.Knoop 00.00!! Zw. Maan driehoek Draak 00.53
Zon conjunct Gelukspunt 00.00! Pluto sextiel GP. M.C 00.02
Pluto driehoek GP.M.C. 02.01? Draak halfvierkant Maan 01.01
Neptunus inconjunct Zon 01.09 Draak anderhalfvierk. Ascendant 00.26
Zw. Maan halfsextiel Mercurius 00.19 Jupiter halfvierk. Zw.Maan 00.38
Mars halfvierkant Mars 00.03 Zw. Maan halfsextiel Mars 00.26
Mercurius driehoek Saturnus 00.45 N.Knoop halfvierk. Gelukspunt 01.35
Venus conjunct Neptunus 00.16 Venus conjunct Midhemel 00.00
Zon vierkant Pluto 00.00  
Zw. Maan halfsextiel Pluto 00.26  
Jupiter sextiel Ascendant 00.58  
Mars conjunct I.C. 00.08  

Op het eerste gezicht lijkt de lijst van Bush langer. Maar is deze ook sterker?? Nu is het natuurlijk achteraf makkelijk praten, zoals met dit hele verhaal, waarin ik een groot aantal eigenaardigheden geprobeerd heb te laten zien.

In de transits van Bush valt er een op die boven alle ander uitstijgt en dat is de Saturnus cyclus die op de verkiezingsdag dag exact is!! Daarbij staat de transiterende Saturnus bijna stil, Bush min of meer als een tot steen wordende rots neerzettend. Daarbij maakt radix Saturnus en transit Saturnus een uitgaand vierkant naar de Midhemel, zich presenterend als een rots in de branding in tijden van nood, terrorisme, voor het Amerikaanse volk. Transit Saturnus conjunct radix Saturnus heeft ergens altijd te maken met de afrekening door jouw omgeving aangaande jouw eigen verworven resultaten. Wat heb jij gepresteerd?? En aangezien het om de President gaat, wat heeft deze gepresteerd? Deze exacte conjunctie wijst dus altijd terug naar het bestaande tijdsbeeld, Saturnus, immers men wil tevreden zijn en geen gekke dingen meemaken, tijdsgeest, zoals de mens nu eenmaal in elkaar zit. Dus de eclips is, ondanks dat deze gerelateerd is aan “tijdsbeeld versus tijdsgeest” (altijd ondergeschikt aan de KKA’s, tijdsgeest) het instrument om te kijken hoe een publiek “een soccerwedstrijd” dan wel verkiezingstrijd ervaart, om in de beeldspraak van het stadion te blijven. Dit doen we dadelijk.

Er valt in G.W.Bush uiteraard nog iets op, wat zeer belangrijk is, en wat alles te maken heeft met, uiteraard het hele gedoe rondom zijn Maansknopenkruis. Pluto is over de gecorrigeerde Zuidknoop gelopen en doet op de verkiezingsdag de Zuidknoop aan en wel exact!! De macht, Pluto, aan de reeds zittende, Zuidknoop, president, 5 e Huis. Ook de twee transits van de koppelgenoten, Zon en Zwarte Maan naar het Gelukspunt vind ik zeer opvallend en wellicht zijn het juist deze die de doorslag geven.

De progressies geven geen echt uitsluitsel, Bush heeft enkel op 27 november Maan halfvierkant Maan. Kerry heeft op 9 november een anderhalfvierkant van de Zon naar de Midhemel, maar is zijn geboortetijd correct? Bij Kerry loopt de gecorrigeerde Zwarte Maan op 26.40 Leeuw, net niet conjunct Kerry’s Jupiter Heer I. Wel is het zo dat deze in de door Jupiter gemaakte zone loopt. Jupiter staat inmiddels 22.15 Leeuw. Wat ik wel iets zwak vind bij Kerry is dat 2 jaar na zijn geboorte de progressieve Jupiter retro loopt en Neptunus dit 26 jaar later ook doet.

De eclips met manifeste lading, klik hier:

Horoscoop eclips verkiezingen okt. 2004

Eclips en dag van de verkiezingen:

Horoscoop eclips en verkiezingen 2 nov 2004

Eerst de eclips:

Een voordeel voor Bush valt direct op, de Zuidknoop staat in V, een bestaande leider. Dit in tegenstelling tot de vorige verkiezingseclips toen de Noordknoop in V stond! Destijds was het ook een andere situatie, Clinton had zijn tweede termijn erop zitten en moest vertrekken. In die eclips kwam dit mooi terug, men moest een nieuwe leider kiezen. In 2004 mocht Bush het nog voor een tweede keer proberen, Zuidknoop.

Daarbij ook Heer I in V, de Maan. Het volk, Maan, die een leider aanwijst, conjunct Zon met Zuidknoop. De Zuidknoop staat verhoogd op een Maan verhogingsgraad, ook weer een voordeel voor Bush, het volk kiest een vertrouwt leider, Zuidknoop. Heer I, de Maan, wijst duidelijk naar de klassieke traditionele structuren, vierkant Saturnus en sextiel Pluto. Neptunus, de planeet van het socialisme, de democraten heeft geen aspect en is zelfs niet in de manifeste lading betrokken! Dus ondanks de sterke transits en een eventuele mooie progressie, Zon anderhalfvierkant de Midhemel van Kerry, tekent zich met deze eclips een duidelijke overwinning door de republikeinen af.

Ook Pluto staat in de eclips nadelig voor Kerry, deze staat vierkant de Midhemel. Altijd een nadeel voor een democraat.

Met het Maansknopenkruis is, zoals gewoonlijk bij alles wat met Bush te maken heeft, ook weer wat aan de hand. De Midhemel staat in het, door George genoemde, intergatieaspect. Uitgaand halfvierkant Beest, uitgaand anderhalfvierkant Zuidknoop. Ingaand halfvierkant Noordknoop en anderhalfvierkant Draak.

Het is een toenemend aspect, orb vanuit Zuidknoop 00.31, vanuit gec. Zuidknoop 00.09!!

Uiteraard is het de Zuidknoop die het hardste trekt aan de Midhemel alleen al omdat deze op de verhogingsgraad van de Maan staat. En het aspect moet nog vol worden, uitgaand toenemend. Weer een indicatie in het voordeel van de zittende president.

Ook de bezetting van de kwadranten laat dit enigszins zien.

Kwadrant:

Beest – Noord: 4 factoren

Noord – Draak: 7

Draak – Zuid: 6 en Heer I de Maan

Zuid – Beest; 4 en Heer I, Priapus

Hoewel het kwadrant Noord – Draak, het meest progressieve kwadrant de meeste factoren bevat, zijn het toch de conservatievere kwadranten die middels de bezettingen door de Heren van I de doorslag geven.

Het vierde Huis laat altijd de situatie zien. Hierbij staat Heer IV, Mercurius in V, vrijwel exact halfsom de Zon – Maan conjunctie en de Zuidknoop, ook weer wijzend naar het behouden van de huidige leider.

Als laatste vind ik de hele eclips een enorme teneur naar “bevrorenheid” hebben door de aanwezigheid van de Zwarte Maan conjunct de Ascendant. Alsof er een verstilling aanwezig is die niet of moeilijk te doorbreken is.

De aspecten naar de eclips op de dag van de verkiezingen:

Mij valt het aspect van de transiterende Pluto naar de Maan op. Deze is bijna exact aan het worden, waardoor de macht toch steeds duidelijker richting de Republikeinen opschuift. Maar de mooiste transit komt vanuit het Maansknopenkruis. De beide Zuidknopen staan exact anderhalfvierkant de Midhemel, de huidige president sterk op de voorgrond plaatsend.

De uitslag is bekend, Bush haalde 286 kiesmannen tegen Kerry 251.

EINDE DEEL III

Klik hier voor een printbare versie

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.

llll