Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 

Artikel XIX, deel IV

De horoscoop van George Walker Bush, de 43e President van de Verenigde Staten

Een vuurwerk van Zwarte Lichten!

© Wout Hendrickx

Wegens de vele afbeeldingen
moesten we de layout aanpassen, vandaar.

Klik hier voor een printbare versie

 

2004 Dec. sec. Zon halfvierkant Mercurius

2005 Jan. sec. Mercurius 45 Zon

Inauguratie, rede vooral over freedom etc.

Maart sec. Zon sextiel Gelukspunt

Juli sec. Venus 90 Saturnus

Duidelijk een progressie die alles te maken heeft met verder steunverlies van de Amerikaanse samenleving, Saturnus in XII, en zijn eigen republikeinse achterban, Venus Heer IV.

Sept. sec. Zon halfsextiel Pluto

Steeds meer moeilijkheden met Iraq.

2006 Mercurius in Maagd, accumulatie

Mei sec. Maan opposiet Uranus

Juni sec Maan conjunct Zuidknoop

Juli sec. Maan conjunct Zuidknoop

Aug. sec. Mercurius halfvierkant Maan

Sept. sec. Zon 45 Saturnus

Sept. sec. Mars conjunct Maan

2007 Mei sec. Mercurius halfvierkant Jupiter

Okt. Sec. Maan vierkant Neptunus

Nov. sec. Saturnus halfvierkant Uranus

2008 sec. Noordknoop 16.20 graden = conjunct gec. Priapus

Sec. Zwarte Maan inconjunct Zon

2009 sec. Jupiter 90 Saturnus

2010 sec. gecorrigeerde Noordknoop conjunct gec. Priapus.

Dan nu als laatste uiteraard een korte prognose voor Bush zijn komende jaar.

Bij deze eerst het stukje wat op de site (17 november 2005) bij “actueel” heeft gestaan, her en der met enkele aanvullingen. Bij deze eerst de tekening:

Horoscoop Bush transits 17 nov 2005

De drie sterkste steunen komen vanuit de driehoek tr. Pluto Midhemel, tr. Neptunus naar de Maan en Neptunus sextiel de gecorrigeerde Zwarte Maan Heer I in V.

Of zijn Midhemel precies op 24.13 staat is uiteraard de vraag. Bush houd zich staande, dus dat zal wel. Omstreeks 15 december is deze exact. Pluto gaat op 29 maart 2006 retrograde lopen, 26.45 graden en maakt dan weer deze driehoek op 12 augustus. Pluto loopt dan zeer langzaam om op 4 september weer vooruit te lopen, 24.04 graden en maakt dan weer deze driehoek vol op 28 september 2006. Transiterende planeten kun je niet beschouwen als Huisheren, maar de affiniteit tussen Ram op X en Pluto is er nu eenmaal wel. Al met al een enorm sterk aspect. Dit aspect begon al op 23 februari 2005, ook vanuit een langzaam lopende Pluto.

Ik denk dan ook dat het vanaf oktober 2006 bergafwaarts zal gaan, ondanks de driehoek die dan vanuit Uranus, april 2006 tot februari 2007 naar de Zon, Heer I, geworpen wordt.

Neptunus maakt dan geen sextiel meer, vanaf januari 2006, naar de Zwarte Maan, Heer I in V en Jupiter loopt dan zo snel dat de driehoek op de Zon, Heer I, vanuit 13 graden Schorpioen, december 2005 geen soelaas bied.

De driehoek die de transiterende Neptunus gaat maken, abusievelijk in de tekening 14.56 graden geschreven i.p.v. 16.42 graden, is 22 januari 2006 vol. Naar de Maan is ergens ook sterk te noemen, immers de Maan is Heer XII, de samenleving als geheel, maar ook Heer VII, zijn dagelijkse partners en Heer VIII, de oorlog in Iraq. Neptunus an zich is ook op te vatten als de bevolking, dus een zin met de strekking: een steun vanuit de bevolking, XII, naar zijn naaste partners, VII, en toch nog steeds steun voor de oorlog in Iraq, VIII is wellicht kenmerkend. Deze steun valt dus weg na deze driehoek.

Volgens mij had het recentelijk charme offensief van Condoleezza Rice http://www.nrc.nl/buitenland/artikel/1134108081443.html rond 9 december ook veel te maken met deze Neptunus. Immers met een wat ruime orb aspecteert deze momenteel al deze Maan. En de Maan staat in III, een soort tournee wat Condoleezza Rice aflegt teneinde ook de Europese partners te charmeren, Neptunus. Maar Neptunus is zeer vaak een wolf in schaapskleren, de echte redenen en motivatie mooi toedekkend met wollige woorden of amper iets zeggen.

Het sextiel van dezelfde Neptunus naar zijn Zwarte Maan Heer I in V, de President, blijkt ook vanuit dezelfde “bevolking”, Neptunus komen. Het is ook als een steun te beschouwen voor zijn activiteiten, Zwarte Maan is ook Heer VI. Deze is enkele dagen eerder vol als het aspect naar de Maan, op 11 januari 2006 om precies te zijn.

Maar wat over alle rode lijnen, die zijn er immers genoeg.

Het begint wederom met Neptunus, maar nu even in VII beschouwt. Dit betekent simpelweg onbetrouwbare partners, zie actueel George over Balkenende, pagina doorrollen, onderaan.

Dick Cheney heeft zich met Libby diep in de vingers gesneden en Bush met Cheney. Ondanks dat Cheney al vanaf de eerste verkiezingen Bush zijn running mate was, blijkt hij nu hoogst onbetrouwbaar! (Zie geheel onderaan h et artikel uit het NRC) of klik hier: http://www.nrc.nl/buitenland/artikel/1130130089933.html

Neptunus werpt een vierkant naar Vulkanus, Heer XI in X. Dit is wel een ruim vierkant, maar staat Vulkanus wel precies daar? Daarbij komt dat Vulkanus ook progressief gezien, iets vooruit loopt, deze pikt beslist dit vierkant vanuit Neptunus op. En daarbij absorbeert een zeer langzaamlopende planeet zoals Vulkanus elk aspect veel sterker en intenser als een snel lopende planeet. Dit is ergens via de volgende vergelijking goed te begrijpen. Eenjarige planten bloeien, maken zaad en volgend jaar staan hun nakomelingen een stuk verder, brandnetels of een heel stuk verder, o.a. paardebloemen via hun pluisjes. Goed te vergelijken met snelle planeten zoals de Maan of Mercurius. Maar hun wortelgestel is navenant te noemen, dit bezet immers een zeer klein gebied, een kleine actieradius. Een struik of boom is veeleerder op te vatten als een langzaamlopende planeet en door zijn veel grotere omvang en wortelbereik veel meer absorberend vanuit zijn omgeving. De langzaamlopende planeten zijn wat dit betreft duidelijk sensitief voor aspecten met een ruime orb aangaande trage transits.

Vulkanus als zijnde Heer XI is dan duidelijk imagoschade te noemen, die Bush als president maar moet gaan uitleggen, verantwoording over dragen, Heer XI in X.

Kijken we verder naar deze te verantwoorden imagoschade dan zien we ook een exact? vierkant naar Vulkanus vanuit Saturnus die conjunct de Ascendant, Mercurius en Pluto! Nu valt pas echt goed op dat 2 Heren van XI, Mercurius en Vulkanus, onder vuur liggen. Er is voor Bush geen mogelijkheid om iets uit te leggen, gezien de aard van het aspect, het is een retrograde Saturnus. Saturnus conjunct de Ascendant staat voor: niet vooruit kunnen en conjunct Pluto Heer X, een optreden wat min of meer aan banden gelegd wordt. Een soort geketende president.

Hij moet immers op aandringen van de Senaat elke 3 maanden verslag, verantwoording Heer X, over zijn persoonlijke aanpak, X in I Pluto, gaan uitbrengen aangaande Iraq, daar zat ie op te wachten!

Saturnus staat ook nog vierkant het Gelukspunt, wederom een gegeven dat de situatie, IV, in de wereld, Gelukspunt, door Bush momenteel niet persoonlijk, Saturnus in I, aangepakt kan worden.

Nog meer imagoschade zien we vanuit de in oktober en november traag en retrograde lopende Mars, de oorlogsplaneet, die conjunct Vulkanus staat en daarbij ook naar het T-vierkant Vulkanus- Ascendant/Mercurius/Pluto – Gelukspunt straalt. Duidelijk een soort aangeschoten wild, deze president.

Dat zijn leiderschap daarbij nog veel verder onder druk staat zien we vanuit de transiterende Uranus retro – direkt 6.50 Vissen in VIII ( medio november) vierkant zijn Zwarte Maan. De chaos in Iraq en Afganisthan zijn welbekend. Uranus daarbij in VIII, vierkant de Zwarte Maan, kenmerkend voor een leider die de regie over dit geheel kwijt is. Momenteel een situatie die uit de hand loopt, met geheime gevangenissen, Uranus in Vissen en vierkant Priapus Heer XII, en die NIET door de president aangepakt kunnen worden, Saturnus conjunct Ascendant. Kortom een nagenoeg, tijdelijke, verlamde president die in een groot wespennest zit, waarbij er duidelijk partners in het spel zijn, Neptunus in VII,die hem voldoende hoofdpijn bezorgen.

Een transit intrigeerde mij destijds: Jupiter uitgaand anderhalfvierkant Noordknoop op 21 november. Welk ideologisch verhaal ligt er nog op zijn boekenplank om een groot publiek te inspireren?? Deze bleek zijn bezoek aan China en Mongolië te markeren, met zijn bezoek aan de kerken. Dat wist ik ook pas later. http://www.opendoors.nl/htm/nieuws.php?idelement=4111

En deze: http://www.opendoors.nl/htm/nieuws.php?idelement=4109

Nu zijn we iets verder in de tijd en een paar dagen geleden moest hij weer diep door het stof aangaande de druk vanuit het congres om in te stemmen met een “niet martelen protocol”. De transits verschijnen hier extreem scherp. Gisteren,16 december werd weer bekend dat de senaat de “patriot-act” niet verlengt, weer een tegenslag voor hem, zie onderstaande lijst die geen verder betoog hoeft. (Inmiddels is deze wel verlengd) Maar de verkiezingen in Iraq, 15 december verliepen eindelijk eens rustig! Wellicht zit dit in transiterende Knoop driehoek Mercurius, de verkiezingen als iets heel bijzonders, wat het voor Iraq ook was uiteraard.

Transits december Bush

Laten we nu eens kijken naar volgend jaar:

Saturnus

1 jan 9.55 Leeuw retro

9 feb 6.50 driehoek Zwarte Maan

21 feb 5.59 sextiel Neptunus

27 feb 5.35 halfvierkant gec. Noordknoop

21 maart 4.35 halfvierkant Noordknoop

5 april 4.22 Leeuw direct

21 april 4.35 halfvierkant Noordknoop

12 mei 5.35 halfvierkant Noordknoop

18 mei 5.56 sextiel Neptunus

29 mei 6.50 driehoek Zwarte Maan

1 juni 7.04 Leeuw conjunct Ascendant

26 juni 9.36 Leeuw, conjunct Mercurius

4 juli 10.32 Leeuw, conjunct Pluto, vierkant gelukspunt

10 juli 11.16 vierkant Vulkanus??

19 augustus 16.20 driehoek gec. Zwarte Maan

22 augustus 16.42 sextiel Maan

2 september 18.08 sextiel Jupiter

5 september 18.30 driehoek Persephone??

6 september 18.34 conjunct Gelukspunthoroscoop-Midhemel

11 september 19.09 sextiel Uranus

14 september 19.35 sextiel Noordknoop

23 september 20.35 sextiel gec. Noordknoop

26 september 20.50 halfvierkant Neptunus

2 oktober 21.29 conjunct Venus, gebeurtenissen in zijn familie, vader Bush dood?

6 november 24.13 driehoek Midhemel, Saturnus nu langzaamlopend!!

6 december 25.04 retro!

5 januari 2006 24.13 driehoek Midhemel

Een opvallende lijst met wederom veel mooie transits op de Heren van I, heren van V en de factoren in XI. En een prachtige eindejaarsdriehoek, langzaamlopend, op het M.C.! En uiteraard weer de problemen rondom de Ascendant, Mercurius / Vulkanus en Pluto, de meeste problemen voor Bush zitten in de periode 1 juni tot 10 juli. Maar wat Saturnus betreft zit het eigenlijk wel snor.

Uranus:

1 januari 7.43 Vissen, direct

2 feb 9.13 halfvierkant Midhemel

4 feb 9.18 oppositie Mars!

17 feb 10.02 driehoek Gelukspunt

11 maart 11.16 sextiel Vulkanus??

15 maart 11.30 anderhalfvierkant Saturnus

1 mei 13.46 driehoek Zon

19 juni 14.43 retrograde

9 augustus 13.46 driehoek Zon

9 oktober 11.30 anderhalfvierkant Saturnus

17 oktober 11.16 sextiel Vulkanus?

20 november 10.48 direct, net niet driehoek gelukspunt?

31 december 11.30 anderhalfvierkant Saturnus

Oppositie met Mars valt op, Heer X! Ook weer mooie driehoeken op de Zon, zoals ook bij Saturnus. En de drie anderhalfvierkanten op Saturnus. Deze laatste is opvallend omdat de radix Saturnus in XII staat en transit Uranus in Vissen, elkaar versterkend. Dit lijkt op een belastingverhoging, hij moet immers eens het negatieve saldo aanvullen, transit Uranus in VIII, te betalen door de samenleving als geheel, XII. Wellicht komt op 4 februari het eerste gerommel aangaande deze belastingen, Uranus opposiet Mars in II.

Neptunus:

1 januari 15.58 Waterman

11 januari 16.20 vierkant gecorrigeerde Zwarte Maan, oei!

22 januari 16.42 vierkant de Maan, is Heer VII!!! Oei! Dit kan een ware storm zijn aangaande zijn ministers Cheney en Rumsfeld, maar ook de kwestie Libby is nog niet van de baan. Fitzgerald werkt ook door! Zie helemaal onderaan deze pagina.

1 maart 18.08 vierkant Jupiter, Heer V, oei!

3 april 19.09 vierkant Uranus, oei!

24 april 19.35 conjunct Beest, vierkant Noordknoop, ook oei! Wellicht zeer ongunstige ontwikkelingen in Iraq en zo.

22 mei 19.49 retrograde. Net zoals met Pluto tijdens de inval in Iraq, 19 maart, nu ook weer deze vreemde stilstand precies tussen de twee Beesten in! Zeer opmerkelijk! In ieder geval zijn het beide principes die te maken hebben met collectiviteit en chaos. Men is doende om de chaos in Iraq, Beest in VIII conjunct cusp IX te temmen. De recente verkiezingen lieten zien dat dit stapje voor stapje lukt. En dan zo’n grote planeet hier op aspecterend op zo’n vreemde wijze, lijkt mij een indicatie dat het weer in elkaar stort.

20 juni 19.35 conjunct het Beest, wederom! Oei!

13 juli 19.09 vierkant Uranus, oei!

21 augustus 18.08 vierkant Jupiter, Heer V, oei!

29 oktober 17.01 direct, net niet vierkant de Maan, hoewel deze er beslist iets van merkt.

2 januari 2006 18.08 vierkant Jupiter, Heer V oei!

Wat Neptunus betreft hoef ik gaan commentaar te leveren, er staan veel oei’s in die voor zich spreken. Het hele jaar geeft Neptunus vervelende aspecten.

Pluto:

1 januari 24.53 Boogschutter, driehoek Midhemel net geweest?

5 januari 25.02 halfvierkant Gelukspunt, terrorisme? Phoe!

21 januari 25.34 anderhalfvierkant Pluto, Heer X, leuk, eindelijk weer wat te doen!

28 februari 26.30 inconjunct Saturnus. Phoe! Nu zal de lezer wellicht denken: waarom nu pas een inconjunct vermelden? Snelle inconjuncten, zoals die transitair gemaakt worden, bijvoorbeeld door Saturnus, worden bijna altijd overvleugeld door de sextielen etc. Maar dit inconjunct is anders, het is veel langduriger! Kijk maar,

29 maart 26.45 retrograde. Nu dus weer naar driehoek Midhemel en inconjunct Saturnus. Bij dit inconjunct denk ik ook weer aan gevolgen voor de Amerikaanse samenleving. Daar het Pluto betreft kan dit wederom met belastingen te doen hebben of de gigantische scheefgroei in de Amerikaanse begroting en het bizarre handelstekort. Financieel specialisten wijzen hier nu al een aantal jaren op en eens moet die zeepbel knappen! Vermoedelijk begint het met de Huizenmarkt, Saturnus in Kreeft.

29 april 26.30 inconjunct Saturnus, phoe!

11 juni 25.34 anderhalfvierkant Pluto, Heer X.

1 juli 25.02 halfvierkant Gelukspunt, terrorisme? Phoe!

12 augustus 24.13 driehoek Midhemel!

4 september 24.04 direct, de Midhemel nog steeds ferm aanstralend, een dijk van een transit.

28 september 24.13 driehoek Midhemel

5 november 25.02 halfvierkant Gelukspunt, phoe!

22 november 25.34 anderhalfvierkant Pluto, leuk!

17 december 26.30 inconjunct Pluto, phoe!

Het beeld wat de transiteerde Pluto schetst is wisselend. De enorm sterke driehoek naar het M.C. met Ram op de cusp, semi-aspectverband, is de rode draad, zeer sterk!! Het anderhalfvierkant naar de radix Pluto houdt de spanning erin, er is immers weer wat te doen in tegenstelling tot een saaie transit driehoek van Pluto. Het inconjunct naar Saturnus moet zich uitwijzen, hiervoor kunnen we gaan we kijken naar de eclipsen en de KKA’s.

In het algemeen een wisselend beeld qua transits, Saturnus ijzersterk, Uranus op Saturnus gericht. Neptunus duidelijk ondermijnend dan wel tsunami-achtig en Pluto met driehoek Midhemel, de strandpaal waar hij zich aan vast houd, naar Kamagurka. (“Wees blij met wat je hebt”)

Bij een President horen we ook de eclipsen en de eventuele nieuwe manen te bekijken.

Eerst dan de eclips van oktober 2005 voor Washington D.C.

Horoscoop eclips okt 2005

 

Het verhaal rondom Libby en Cheney ligt in deze eclips al bovenop. De Noordknoop geeft altijd de moeilijkheden aan in dit geval in VII, de partners c.q. de ministers. Extra moeilijkheden vinden we in het vierde en tiende Huis die enkel Zwarte Lichten bevatten, beiden met grote tegenstellingen. Kijken we enkel naar de situatie, vierde Huis dan is dit snel duidelijk. De Diamant is een ordenend, herstructurerend gegeven, het Beest is de chaos ten top die zich niet laat structureren.

De verhalen van de overheid liggen op straat, Boogschutter in III onderschept, met een smeuïg spionage verhaal, Pluto, welbekend met Plamegate. Dat dit verhaal een forse staart krijgt is ook duidelijk, Pluto is niet manifest. Vandaag, 18 december, werd aangaande Pluto ook bekend dat Bush massaal liet afluisteren! Met Neptunus in V zien we ook dat er een meer democratisch gehalte op de voorgrond komt, de senaat en het congres fluiten Bush steeds vaker terug. Sowieso lijkt het mij met enkel het half en anderhalfvierkant naar het M.C. vanuit de Zwarte Maan as lastig regeren

 

De KKA valt op 11 – 12 maart 2006. Noordknoop 5.21 Ram, Zwarte Maan 5 graden Maagd Hierdoor verschijnt radix Venus van Bush precies in het intergratieaspect. Orb is 1.08, de afkomst of de basis van de president vermoedelijk sterk ondermijnend. Venus valt namelijk in het kwadrant Draak – Zuidknoop, het kwadrant dat duidelijk een verdwijnende signatuur kent! Wellicht dat de conjunctie van de Zuidknoop met de radix Neptunus iets goedmaakt, het gemak en de leider.

De volgende eclips is op 29 maart 2006

 

Horoscoop eclips maart 2006

 

Drie zeer opvallende zaken. Het meest opvallende is uiteraard Jupiter met een orb van 1.26 graden een intergratie aspect makend met het Maansknopenkruis. Staande in VIII, een ideologische strijd binnen de regering, retrograde lopend, er komt niets uit hun handen, juist in het sloomste kwadrant, Beest Zuidknoop staand! De Knopenas staat op 27 april vol op deze Jupiter, gevolgd door 16 mei met de gecorrigeerde Knopenas, spannend! Hierbij optellend dat Pluto conjunct het MC staat en de as Ram – Weegschaal onderschept is lijkt mij dit voor een regering een horror scenario. Het heeft veel weg van een regeringscrisis. Ook heer V, de leider, in XII, Priapus, met in zijn zone Uranus, chaos. De as Zwarte Zon Diamant is niet manifest, communicatie tussen leider, V en mediapubliek, XI, waar deze as tegenaan staat, vermoedelijk stroef verlopend.

In deze tijd heeft Bush ook de lastige transits met name vanuit Neptunus.

Dan de laatste eclips van 2006, die in september.

 

Horoscoop eclips sept 2006

 

Deze eclips is qua manifeste lading wederom zwak te noemen. De Zon en Zwarte Maan kunnen er niet uit en het Maansknopenkruis vermoedelijk ook niet, de as VI – XII benadrukkend. Zou met de Noordknoop in VI kunnen duiden op werkloosheidstoename. Maar wellicht ook op een bestuurscrisis zoals we in Iraq zagen.

In de transits was onder andere het inconjunct Pluto naar radix Saturnus genoemd, met Saturnus in XII. Dit zien we hier ook ergens terugkomen.

 

En dan nog even dit:

In de onderstaande tekening de progressieve snellere factoren naar de secundaire posities van de langzaamlopende factoren. Ik loop hier even snel doorheen, er is al genoeg geschreven.

Horoscoop progressieve "karrensporen".

 

Aan het begin van het artikel maakte ik al melding de techniek: het karrenspoor. Midden in dit artikel bleken juist deze zeer interessante voorbeelden op te leveren, de progressies tussen de progressieve Noordknopen en de progressieve gecorrigeerde Priapus.

Deze techniek is dan ook op te vatten als het kunnen ontleden van het daadwerkelijke proces rondom de progressie in kwestie. Normaliter wordt een progressie opgevat als aankomend dan wel verdwijnend. De daadwerkelijke duur van de progressie is op deze wijze niet vast te stellen. Het soms geopperde criterium “een graad ervoor en erna” is een veel te simplistische benadering. Neem bijvoorbeeld een snel lopende Mercurius die Pluto transiteert. Door de lage snelheid van Pluto gaat de stelling een graad ervoor en een graad erna wellicht op, immers Pluto loopt wellicht progressief een tot twee graden progressief. Maar met de Noordknoop krijgen we al een heel ander verhaal. Zo bijvoorbeeld G.W.Bush, zijn progressieve Heer X, Mars, maakt op dit moment aspecten met de progressieve Noordelijke Maansknopen. Mars heeft de niet gecorrigeerde Noordknoop al geaspecteert, de gecorrigeerde komt eraan; ik spreek nu over december 2006. Is juist deze progressie niet zeer toepasselijk op Bush?? Nu ik dit schrijf zijn er net de verkiezingen in Iraq geweest, 15 december 2005. Bush zijn progressieve Mars staat dan op 16.13 graden, zijn sec. Noordknoop op 16.27 graden een mooie uitgaande driehoek makend. Ondanks het feit dat de Noordknoop van Bush veel gelijkenis heeft met een sloper zou dit aspect er uiteindelijk wel op kunnen wijzen dat Bush dankzij deze driehoek toch vanuit zijn actie, Mars, en verantwoording, Heer X, klaar gaat krijgen wat wellicht niemand meer had gehoopt. Een wellicht democratisch Iraq. Daarbij loopt zijn progressieve Mars in 2008, als zijn termijn afloopt op ongeveer 18 graden Weegschaal, binnen de invloedsfeer van de verhogingsgraad van de Zon, wellicht toch een kroon dan wel erkenning voor zijn werk belovend en vol beide Noordelijke Maansknopen aspecterend, een erkenning,X , voor zijn actie, Mars, voor een democratie, Noordknoop in XI.

Om in relatie tot deze progressies er nog een te benoemen, de secundaire Venus. Op het eerste oog lijkt zij in de radix zwak. Zij staat aan het einde van Huis I en geeft in de telling van factoren waar zij over heerst slechts een punt, het Gelukspunt. Erg mager te noemen. Maar zij staat wel op de verhogingsgraad van haar koppelgenoot Persephone, mooi driehoek Midhemel en conjunct de Midhemel van de Gelukspunthoroscoop. Daarbij staat zij in de radix scherp uitgaand sextiel naar de zo belangrijk gebleken Noordknopen en sextiel Priapus en vrij scherp halfvierkant Neptunus Heer V. Het is in mijn ogen dan ook dat President G.W.Bush wellicht toch vanuit een ethisch besef, dan wel onbewuste drijfveer, Heer IV, Iraq is binnengevallen teneinde daar zijn verhaal, Noordknoop te vertellen.

Er speelt zich secundair het volgende af rond Venus. Ze staat eind 2006 progressief op 27.56 graden een halfvierkant naar de progressieve Zwarte Maan en een anderhalfvierkant naar de progressieve Priapus makend, orb een halve graad. Naar Saturnus maakt zij een vierkant wat momenteel midden in het “proces” is. Ergens wijzend op een langdurige inspanning voor een samenleving, Saturnus in XII met een soort huiselijke veiligheid en geborgenheid, Venus Heer IV. Eind 2008, einde van Bush zijn termijn staat Venus pas op 29.55 graden. Pas einde 2013 is dit vierkant over! Maar ja de dingen hebben wel eens tijd nodig…….

 

Ik wens u en de uwen dan ook een mooie en inspirerende Kerstmis toe en een mooi begin van 2006.

Hierbij nog enkele sites:

http://www.bushwatch.com/

 

http://www.answers.com/topic/george-w-bush

 

http://www.amerika.nl/

Overzicht KKA’s vanaf maart 2000. De cursief weergegeven gegevens zijn aspecten met de Zwarte Zon.

Noordknoop Zwarte Maan aspect

maart 2000 1.19 Leeuw 1.12 Steenbok inconjunct

juni 12.34 Steenbok oppositie Zw.Zon

september 21.37 Kreeft 21.36 Steenbok oppositie

 

maart 2001 12.31 Kreeft conjunct Zw.Zon

maart 11.59 Kreeft 11.52 Waterman inconjunct

maart 12.30 Waterman inconjunct Zw.Zon

september 2.18 Kreeft 2.15 Vissen driehoek

december 12.30 Vissen driehoek Zw.Zon

 

maart 2002 22.36 Tweel. 22.32 Vissen vierkant

september 12.30 Ram vierkant Zw.Zon

september 12.58 Tweel. 12.55 Ram sextiel

september 12.30 Tweel. halfsextiel Zw.Zon

 

maart 2003 3.16 Tweel. 3.18 Stier halfsextiel

juni 12.36 Stier sextiel Zw.Zon

september 23.38 Stier 23.38 Stier conjunct

opmerking: de gecorrigeerde Zwarte Maan staat dan exact 12.11 Stier, halfsextiel Zw.Zon

 

februari 2004 12.31 Tweel. halfsextiel Zw.Zon

maart 13.59 Stier 13.51 Tweel. halfsextiel

april 12.31 Stier sextiel Zw.Zon

september 4.18 Stier 4.18 Kreeft sextiel

november 12.30 Kreeft conjunct Zw.Zon

 

maart 2005 24.37 Ram 24.38 Kreeft vierkant

augustus 12.30 Leeuw halfsextiel Zw.Zon

september 14.59 Ram 14.54 Leeuw driehoek

oktober 12.33 Ram vierkant Zw.Zon

 

maart 2006 5.21 Ram 5.11 Maagd inconjunct

mei 12.30 Maagd sextiel Zwarte Zon

september 25.39 Vissen 25.34 Maagd oppositie

 

februari 2007 12.30 Weegschaal vierkant Zw.Zon

maart 15.58 Vissen 15.57 Weegschaal inconjunct

 

Nu kunnen we deze gegevens beter omzetten, waar mogelijk, naar het volgende:

Aspecten tussen de Zwarte Maan en de Noordknoop

Aspecten tussen de Zwarte Maan en de Draak

Aspecten tussen de Zwarte Maan en de Zwarte Zon

Aspecten tussen de Noordknoop en de Zwart Zon

Aspecten tussen de Draak en de Zwarte Zon

Op deze wijze brengen we de uitersten beter in beeld en kunnen we aan de hand van mondiale gebeurtenissen het een en ander beter in kaart brengen.

 

Data: KKA Bush / wereld

maart 2000 Draak sextiel Zw.Maan

juni Zw.Maan opp. Zw.Zon

september Zw.Maan opp. Zw.Zon nominatie en verkiezingen

 

maart 2001 Noordknoop conjunct Zw.Zon Belastingverlagingen

maart Draak driehoek Zw.Maan

maart Zw.Maan inconjunct Zw.Zon

september Noordknoop driehoek Zw.Maan aanval op Taliban

december Zw.Maan driehoek Zw.Zon

 

maart 2002 Noordknoop vierkant Zw.Maan

d.w.z. Beest conj. Zw.Maan enorme defensie uitgaven

september Zw.Maan vierkant Zw.Zon

september Noordknoop sextiel Zw.Maan

september Noordknoop halfsextiel Zw.Zon Hebben alledrie te maken

met de V.N. en de kwestie

Noord Korea

Enorme belasting verlagingen,

Republikeins overwicht in Congres

 

maart 2003 Draak driehoek Zw.Maan Inval in Iraq

juni Zw.Maan sextiel Zw.Zon Hoge werkloosheid

september Noordknoop conjunct Zw.Maan

opmerking: de gecorrigeerde Zwarte Maan staat dan

exact 12.11 Stier, sextiel Zw.Zon

 

februari 2004 Zw.Maan halfsextiel Zw.Zon

maart Draak sextiel Zw.Maan kritiek op Iraq, gevangenissen

april Noordknoop sextiel Zw.Zon

september Noordknoop sextiel Zw.Maan

november Zw.Maan conjunct Zw.Zon wint verkiezingen

 

maart 2005 Draak conj. Zw.Maan

augustus Zw.Maan halfsextiel Zw.Zon

september Noordknoop driehoek Zw.Maan

oktober Draak conj. Zw.Zon Verkiezingen Iraq, stapjes terug in

aangaande zijn macht, Libby etc.

maart 2006 Draak driehoek Zw.Maan

mei Zw.Maan sextiel Zw. Zon

september Noordknoop opp. Zw.Maan

 

februari 2007 Zw.Maan vierkant Zw.Zon

maart Draak driehoek Zw.Maan

 

Copyright Wout Hendrickx december 2005

 

Uit het NRC 29 oktober 2005

 

Plamegate' explosief mengsel voor Bush

Door onze correspondent Tom-Jan Meeus

Belastende feiten wijzen erop dat topadviseur Libby niet op eigen houtje handelde

WASHINGTON, 29 OKT.    Het aftreden van een hoge Witte Huis-medewerker luidt een nieuwe fase van `Plamegate' in: gaat Libby in zijn eentje de cel in voor de campagne tegen een dissidente ambassadeur?

Het presidentschap van George W. Bush stond er al niet florissant voor. Maar sinds gisteren heeft het er alles van dat de slechtste dagen van zijn bestuurlijke bestaan nog moeten komen.

Lewis `Scooter' Libby, de Witte Huis-medewerker die gisteren werd aangemerkt als verdachte van meineed en daarna aftrad, was geen perifere regeringsadviseur. Behalve stafchef van vice-president Dick Cheney was hij assistent inzake nationale veiligheid van Bush zelf. Hij speelde een cruciale rol in de voorbereiding van de oorlog in Irak. En na het vertrek naar de Wereldbank van onderminister van Defensie Paul Wolfowitz - Libby's politieke vader - was hij de belangrijkste neoconservatieve intellectueel in de ambiance van Cheney en Bush.

Hoewel er gisteren ook goed nieuws was voor de Witte Huis - Bush' strateeg Karl Rove ontloopt voorlopig vervolging - wordt de regering nu geconfronteerd met een potentieel explosief mengsel: een strafzaak tegen een centrale Witte Huis-adviseur, groeiende aanwijzingen over manipulatie van gegevens om de oorlog in Irak te legitimeren, en een politiek-ethisch debat over Plamegate.

Met Plamegate is alles begonnen. Uit peilingen blijkt dat driekwart van de Amerikanen denkt dat het Witte Huis onethisch handelde door de naam van CIA-agente Valerie Plame te lekken als wraakoefening op haar echtgenoot, ambassadeur Joseph Wilson. Wilson onderzocht in 2002 voor de CIA geruchten die Cheney en Libby geverifieerd wilden hebben: had Saddam Hussein geprobeerd uranium in Niger te kopen? Wilson vond uit van niet. Hij maakte dit ruim een jaar later bekend.

In Irak waren toen niet de massavernietigingswapens gevonden die het Witte Huis had voorgewend om Saddam aan te vallen. In gesprekken met verslaggevers ondermijnden Witte Huis-medewerkers daarna het belang van Wilsons missie. Ze zeiden dat Wilson deze dankte aan zijn vrouw, Valerie Plame, die werkte als undercover voor de CIA. Toen haar naam in kranten verscheen vreesde Plame voor haar leven. De CIA deed aangifte - het openbaren van een undercover is strafbaar - en de regering benoemde in 2003 aanklager Patrick Fitzgerald om betrokkenheid van het Witte Huis te onderzoeken.

Onduidelijk bleef gisteren waarom Karl Rove, die net als Libby gesprekken voerde met verslaggevers over Plame, niet wordt vervolgd. Volgens The New York Times heeft de aanklager meer tijd nodig om de rol van Rove te onderzoeken. Fitzgerald wilde daar niet op ingaan, maar bevestigde dat zijn onderzoek niet is afgerond.

Dat kan van belang zijn omdat de strafzaak tegen Libby, zoals Fitzgerald die presenteerde, overtuigend in elkaar lijkt te zitten. Libby heeft in een vroeg stadium tegen de federale recherche FBI en later tegen de grand jury verklaard dat hij de naam van Valerie Plame hoorde van een journalist, presentator Tim Russert van Meet the Press, en deze daarna doorvertelde aan andere reporters. Niet alleen ontkent Russert dat hij de naam van Libby noemde. Maar ook heeft Fitzgerald naar zijn zeggen het bewijs gevonden voor zeven momenten waarop Libby de functie van Valerie Plame besprak vóórdat hij Russert ontmoette. Eén van Fitzgeralds bewijsstukken zijn notities die Libby maakte van een gesprek met vice-president Cheney.

Dit laatste onderstreept dat Wilsons rol als bron voor media - de ambassadeur sprak al maanden off the record met journalisten voordat hij zijn ervaringen met naam en toenaam openbaarde - het Witte Huis erg bezighield. Het accentueert hoe gevoelig de kritiek lag dat de regering, en met name Cheney, de inlichtingen over het wapenarsenaal van Saddam had overdreven om de oorlog te rechtvaardigen. Libby en Cheney werkten op dit punt nauw samen, zoals blijkt uit Bob Woodward's Plan of Attack uit 2004. Daarin staat dat toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell in 2002 een notitie van Libby over Saddams vermeende massavernietingswapens als ,,erger dan belachelijk'' van de hand had gewezen.

De strafzaak kan Libby hard raken. De tenlastegelegde feiten - onder andere obstructie van het onderzoek en tweemaal meineed - zijn goed voor een maximale celstraf van zeventien jaar en een boete van een kleine miljoen dollar. Men hoeft geen routinier in het volgen van strafrechtelijk onderzoek te zijn om de tactiek van aanklager Fitzgerald te voorzien. Het feitencomplex dat hij heeft gevonden maakt het aannemelijk dat Libby niet op eigen houtje handelde. Door Libby voor te houden dat hij een ruime hoeveelheid bewijs tegen hem heeft, kan Fitzgerald in het Amerikaanse systeem een deal sluiten, waarbij Libby strafvermindering krijgt voor verklaringen over andere betrokkenen in de campagne tegen Wilson.

In dat geval is Plamegate niet ver verwijderd van een politieke explosie: wat wisten Rove en Cheney? En Bush? Veelbetekenend waren gisteren de warme kwalificaties die zowel Bush als Cheney in hun reactie op Libby's vertrek uitten: onvermoeibaar, getalenteerd, hoog gekwalificeerd. Twee jaar geleden noemde Bush het nog onacceptabel als zijn medewerkers betrokken zouden zijn bij het lekken van CIA-data.

Maar ook als het tot een strafzaak tegen alleen Libby komt is het bijna zeker dat Cheney in het openbaar moet getuigen. De politieke repercussies laten zich raden - het criminaliseert niet alleen de vice-president, het openbaart ook meer gegevens over de wijze waarop het Witte Huis naar de oorlog `toewerkte'. Een verlies-verliessituatie in een gespannen maatschappelijke context: deze week betreurden de VS de tweeduizendste dode militair in Irak.

Voor het Witte Huis is er een way out: de aandacht verleggen. Bush kondigde gisteren aan dat hij spoedig een nieuwe kandidaat voor het Hooggerechtshof zal voordragen - na de smadelijke afgang van Harriet Miers. En er zijn de algemene relativeringen die het Witte Huis onder de aandacht brengt: een tweede termijn is altijd lastig - zie Reagan (Iran-Contra) en Clinton (Monica). De schade is uiteindelijk altijd kleiner dan bij het begin van een affaire wordt gedacht.

Datum: 

29-10-2005

Sectie: 

Buitenland

Pagina: 

05

Foto-onderschrift:  

Stafchef Lewis Libby van de Amerikaanse vice-president Cheney trad gisteren af nadat hij in staat van beschuldiging was gesteld wegens het lekken van staatsgeheimen. (Foto Reuters)

Trefwoord:  

Fraude en corruptie; Privacy en geheimhouding; Regering

Geografie:  

Verenigde Staten

Organisatie:  

CIA

Persoon:  

George (jr.) Bush; Dick Cheney; Valerie Plame; Lewis Libby

 

Op dit artikel rust auteursrecht van NRC Handelsblad BV, respectievelijk van de oorspronkelijke auteur.

 

 

 

 

http://www.volkskrant.nl/buitenland/1134713126281.html

 

Volkskrant, Buitenland, 17 december 2005.

 

Senaat VS stemt tegen terreurwet
AP

WASHINGTON -  De Amerikaanse Senaat heeft vrijdag tegen de verlenging van de Patriot Act gestemd. De Amerikaanse anti-terrorismewet maakt in zijn huidige vorm te veel inbreuk op de privacy van de Amerikanen, vindt een meerderheid van de Senatoren.

Bij de de stemming spraken 52 Senatoren zich uit tegen de verlenging, 47 Senatoren waren voor. De Patriot Act, die de onderzoeks- en opsporingsbevoegdheden naar terrorismeverdachten uitbreidt, werd kort na de aanslagen van 11 september 2001 met grote meerderheid aangenomen. Het mandaat loopt 31 december af.

President Bush en minister van Justitie Alberto Gonzales hebben herhaaldelijk bepleit een aantal clausules uit de wet permanent te maken, waaronder de mogelijkheid voor federale agenten de administratie van bibliotheken en medische instituten te controleren, en politiecontrole op het internet- en telefoonverkeer van personen, tegen wie nog geen concreet onderzoek loopt.

Volgens de voorstanders van de wet biedt deze essentiële mogelijkheden om potentiële terroristen in de gaten te houden. De tegenstanders menen dat met de wet burgerrechten worden aangetast.

‘We hebben meer te vrezen van terrorisme dan van deze wet’, zei de Republikeinse senator Bill Frist, voorstander van de Patriot Act. ‘In de oorlog tegen het terrorisme kunnen we het ons niet veroorloven deze vitale onderzoeksmethoden ongebruikt te laten’, aldus woordvoerder Scott McClellan van het Witte Huis. De tegenstem van de Senaat wordt gezien als een nederlaag voor president Bush.

Critici van de wet gebruikten gisteren een artikel uit The New York Times als argument voor hun tegenstem. Volgens dit stuk heeft Bush de veiligheidsdienst toestemming gegeven van honderden en misschien duizenden personen in de VS het e-mail- en telefoonverkeer te controleren, zonder toestemming van de rechter.

‘Ik wil niet langer horen dat deze regering heeft laten zien dat haar de macht, die wij haar geven, is toe te vertrouwen; of dat zij deze macht terughoudend en zorgvuldig gebruikt’, aldus de Democratische Senator Russ Feingold.

De Democraten stelden als compromis een verlenging van de wet voor van drie maanden; in die tijd zou verder over de heikele punten in de Patriot Act kunnen worden gediscussieerd. Dit omdat de wet volgens de critici moet worden aangepast, door de haast waarmee deze na de aanslagen na 11 september zou zijn opgesteld.

Het voorstel werd verworpen. ‘Degenen die essentiële vrijheden willen opgeven voor een klein beetje meer veiligheid, verdienen noch vrijheid, noch veiligheid’, aldus de Republikeinse Senator John Sununu.

 

http://www.volkskrant.nl/buitenland/1134713126360.html

 

Volkskrant, Achtergrond 17 december

Goede doel heiligt niet langer kwade middelen

Achtergrond: President Bush verliest steun voor zijn eigengereide handelwijze in de strijd tegen het terrorisme

Van onze correspondent Jan Tromp

NEW YORK -  Het Congres accepteert niet alle middelen in de strijd tegen het terrorisme. Met de zege van senator McCain lijkt president Bush op de grenzen van zijn macht te zijn gestuit.

 

Wij martelen niet’, verklaarde de president begin november plechtig. Met zijn onnavolgbare vermogen om weg te komen als hij in de hoek zit, verwelkomde de president donderdag, ruim een maand later, een wet die het martelen van politieke gevangenen verbiedt. De wet liet de wereld zien ‘dat deze regering niet martelt’, zei de president met droge ogen.

De initiatiefnemer, de Republikeinse senator John McCain, liet het erbij, beleefdheidshalve, en ook in het besef dat de Amerikaanse president een nederlaag had geleden, in ten minste twee opzichten. In de eerste plaats verloor George W. Bush donderdag het inhoudelijk debat. Die discussie gaat over de intrinsieke waarde van het martelen. Er is een school van conservatieve realisten die menen dat martelen moet – als zelfbescherming voor de beschaafde wereld.

De conservatieve publicist Charles Krauthammer stelde begin december in het neo-conservatieve weekblad The Weekly Standard de discussie op scherp. ‘Een terrorist heeft een atoombom verstopt in New York City’, schreef Krauthammer. ‘De bom gaat over een uur af. Een miljoen mensen zullen sterven. Je grijpt de terrorist. Hij weet waar de bom is. Hij doet er het zwijgen toe.’

De retorische vraag was natuurlijk of je deze man de nagels mag uittrekken, in de maagstreek mag schoppen met de stalen punt van je laars, hem onder water mag houden totdat de verdrinking nabij is. Sterker, de vraag is of in zo’n geval martelen geen morele plicht is.

Dit is het denken dat bestaat onder leden van de regering-Bush. In de oorlog tegen het terrorisme hebben we van doen met niets ontziende vijanden. Het is steeds de opmaat naar de volgende gedachte: ondervraging met dwingende, fysieke middelen (zorgvuldig nooit aangeduid als ‘marteling’) kan noodzakelijk zijn.

‘Velen zijn extreem gevaarlijk’, zei minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice bij het begin van haar Europese trip, op 5 december. ‘Sommigen beschikken over informatie die levens kan redden, misschien wel duizenden levens.’

McCain houdt vast aan een tegengestelde filosofie: Amerika moet zich in de strijd tegen het kwaad niet laten verleiden tot de middelen van het kwaad. Terroristen zijn inderdaad de belichaming van het kwaad, zei hij telkens. ‘Maar de discussie gaat niet over hen. De discussie gaat over ons. De strijd waarin we verwikkeld zijn, gaat over de dingen waarvoor wij staan en waarin wij heilig geloven. En dat is de eerbiediging van mensenrechten, waarbij het niet uitmaakt hoe verschrikkelijk onze tegenstanders zijn.’

Hij kreeg de overgrote meerderheid van de Senaat mee in deze redenering. Woensdag liet een grote meerderheid van het Huis van Afgevaardigden weten dat het tijd was voor een openlijk verklaard verbod op martelen.

De Amerikaanse president leed donderdag nog een tweede belangrijke nederlaag, een politieke. Vanaf 11 september 2001, vanaf de afkondiging van de oorlog tegen het terrorisme, hebben leden van de regering-Bush, de president voorop, steeds op het standpunt gestaan dat de bijzondere omstandigheden de uitvoerende macht bijzondere volmachten verleende.

Het leidde tot een eigengereide politieke cultuur waarin geheimzinnigheid de boventoon is gaan voeren. Met de waarheid werd veelal geknoeid. Van de tribunalen op Guantánamo tot inderdaad de ondervragingsmethoden. Het feit dat McCain won, zou erop kunnen duiden dat de Amerikaanse president op de grenzen van zijn macht is gestuit. Gisteren kwam prompt de tweede illustratie: de Senaat stemde tegen de Patriot Act, omdat een meerderheid vindt dat deze anti-terreurwet burgerrechten aantast.

Klik hier voor een printbare versie

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.

llll