Zwarte Maan, Zwarte Zon Drakenkop symbool zwarte lichten astrologie enneagram

Astrologie   Zwarte Lichten   Enneagram

 Home 

 

Artikel XXI

De Maansknopen in de horoscoop,

algemene betekenissen in de Huizen en Tekens.

© Wout Hendrickx

 

Voor het leesgemak is deze pagina weergegeven zonder afbeeldingen van horoscopen. Voor dezelfde pagina met horoscoop afbeeldingen klik hier

Klik hier voor een printbare versie

De teksten zijn op een progressieve wijze geschreven, de Zuidelijke Maansknoop vanuit het idee “genoeg ermee”, de Noordelijke Maansknoop vanuit het idee “aan de slag”.

Zuidelijke Maansknoop in het 1e Huis Ram, Noordelijke Maansknoop in het 7e Huis Weegschaal.

Zuidknoop: Eigenlijk ben je het liefst alleen. Met een enorm gemak je eigen zaakjes regelen

Noordknoop: Maar op het moment dat je wat met de ander wil gaan doen lijkt het niet te lukken. Het vinden van de juiste partner blijkt de uitdaging te zijn! Het is namelijk de partner die voor jouw doorbraak zorgt. Immers het was Màxima die dit voor Willem Alexander deed. Hij had haar nodig om zich te kunnen presenteren als toekomstig koning. Maar ook bijvoorbeeld de schaker Gary Kasparov die altijd een tegenstander nodig had om zich te kunnen profileren. Andere personen met de Noordknoop in VII: Felix Rottenberg, Silvester Stalone, Martin Gaus

Zuidelijke Maanskoop in het 2e Huis Stier, Noordelijke Maansknoop in het 8e Huis Schorpioen.

Zuidknoop: Een lastiger stand dan de voorgaande. Je blijft eigenlijk zodra je leven een beetje op orde is hangen in je bestaande zekerheden. Je dagelijkse succes is wat telt voor jou en daar pronk je enigszins mee.

Noordknoop: Je gaat proberen je eigen weg in je leven te zoeken waarbij zeker tal van moeilijkheden zullen oprijzen. Hier is Prinses Diana een mooi voorbeeld van, na haar scheiding met Prins Charles zag je haar worstelen om haar eigen leven in te richten zoals zij wilde. Ook zette zij zich in om landmijnen te bestrijden, een typisch 8 e Huis gebeuren. Het kan ook wijzen op een langdurige inspanning waarbij iets uitzonderlijks ontdekt wordt, zoals Albert Einstein. Andere personen met de Noordknoop in VIII zijn: Jimmy Hendrix, Tineke de Nooy.

Zuidelijke Maanskoop in het 3e Huis Tweelingen, Noordelijke Maansknoop in het 9e Huis Boogschutter.

Zuidknoop: Men blijft eigenlijk hangen in het bekende gepraat of in dezelfde straat. Typisch een stand voor een notoire stamgast.

Noordknoop: Een doorbraak in een persoonlijke visie of het verkondigen van een levensvisie. Zeer kenmerkend voor Bob Dylan die het zingen van levensliedjes verving door het zingen van religieuze liederen. Ook bijvoorbeeld de ontdekker van de homeopathie, Samuel Hahnemann. Hij was het geklets van zijn collega’s zat en zocht naar nieuwe wijzen voor genezing. Bij hem staat de Noordknoop daarbij in Maagd, direct wijzend naar het fysieke lichaam. Andere personen met de Noordknoop in IX zijn: Anita Witzier, Angela Groothuizen, Michael Douglas.

Zuidelijke Maanskoop in het 4e Huis Kreeft, Noordelijke Maansknoop in het 10e Huis Steenbok.

Zuidknoop: Het liefst jezelf wentelen in het verleden, een familie verband of bij moeders thuis blijven wonen. Dit is nagenoeg onmogelijk want iedereen moet zijn ouderlijk huis, IV, eens verlaten. Het heeft het element van een aankomende omwenteling in zich want iedereen wil toch het nest uitvliegen??

Noordknoop: Een doorbraak in het maatschappelijke veld, zoals balletdanser en choreograaf Rudi van Dantzig of misschien wel de beste vrouwelijke minister ooit, Ien Dales. Men profileert zichzelf met deze stand scherp in maatschappelijk opzicht, ook al is het maar om peuteropvang te regelen! Andere personen met de Noordknoop in X zijn: Frank Govers, Elton John, Catharine Keyl.

Zuidelijke Maansknoop in het 5e Huis Leeuw, Noordelijke Maansknoop in het 11e Huis Waterman.

Zuidknoop: Deze stand heeft iets puberaals in zich of een groot hobby gehalte. Immers het 5 e Huis duidt altijd op sport, kunst, de jeugd die het huis uit wil en aanverwante zaken. De Oostenrijkse acteur Arnold Schwarzenegger is hier een mooi voorbeeld van met zijn films waarin hij de droom van een mannelijke puber etaleert.

Noordknoop: De doorbraak ligt dan in de doelgroep, welke doelgroep dan ook. Het bekendste voorbeeld momenteel is de 43 e President van de Verenigde Staten George Walker Bush. Hij werpt zich dan ook op als een leider, Zuidknoop in V, voor de grote doelgroep, Noordknoop in XI. In dit geval landen die democratie en vrijheid in hun vaandel hebben, zo kenmerkend voor Waterman – 11 e Huis. Andere personen met de Noordknoop in XI zijn: Kurt Cobain en Ad Melkert.

Zuidelijke Maansknoop in het 6e Huis Maagd, Noordelijke Maansknoop in het 12e Huis Vissen.

Zuidknoop: Gaandeweg ontdek je de dagelijkse sleur in je activiteiten dan wel je werk. Ondanks dat je baas best tevreden zal zijn ben jij niet meer tevreden. Ergens vind je dat jouw werkzaamheden wel door een groter publiek gezien mogen worden.

Noordknoop: Je gaat op zoek naar de zingeving waarvoor je alles doet. Deze zie je liggen in een doorbraak in het grote geheel, zoals veel horoscopen van popmusici laten zien. Wellicht was de grootste doorbraak in het “grote geheel”, c.q. de kosmos wel die van Neil Armstrong met de Noordknoop in XII, hij immers zette de eerste voet op de maan! Andere personen met de Noordknoop in XII zijn: Frank Zappa en Prince.

Zuidelijke Maansknoop in het 7e Huis Weegschaal, Noordelijke Maansknoop in het 1e Huis Ram.

Zuidknoop: Van kinds af aan kun je makkelijk kontakten leggen, waarbij je de persoon in kwestie op een persoonlijke warme wijze benadert. Er zijn helaas mensen die vinden dat je dan te dicht bij ze komt. Anderen daarentegen vinden dat ze in de watten gelegd worden.

Noordknoop: Juist doordat je op de Zuidknoop tegengestelde reacties krijgt ga je je afvragen hoe jouw persoonlijke optreden dan wel is. In feite ga je over je eigen schouder meekijken naar jouw optreden. Een soort bewust worden van jezelf Een tip, veroordeel je zelf niet om wie je bent maar observeer jezelf zoals je bent! Helmuth Kohl is wellicht een mooi voorbeeld voor iemand met de Zuidknoop in VII, immers hij bracht Oost en West Duitsland bij elkaar!

Zuidelijke Maansknoop in het 8e Huis Schorpioen, Noordelijke Maansknoop in het 2e Huis Stier.

Zuidknoop: Met de Zuidknoop in VIII kun je vaak een forse inspanningen verrichten en weet je als geen ander wat de strijd om het bestaan inhoudt. Vandaar dat je o.a. niet langer akkoord gaat met de geboden salariëring.

Noordknoop: Op zoek naar een beloning in welke vorm dan ook die bij je past. Maar het kan ook betekenen dat je het aanwezige talent in jezelf op een totaal andere wijze wilt gaan inzetten. Vaak kan dit een kunstzinnige uiting zijn. Een mooi voorbeeld is Jack Spijkerman die de Vara verliet voor Talpa. Maar ook Karl Marx, die zag hoe vele arbeiders zich jaar in jaar uit uitsloofden voor een baas en daarom “das Kapital” schreef. Robert de Niro en Micheal Jackson zijn ook voorbeelden van grootverdieners in de kunst, het witte doek en het podium.

Zuidelijke Maansknoop in het 9e Huis Boogschutter, Noordelijke Maansknoop in het 3e Huis Tweelingen.

Zuidknoop: Als geen ander heb je een visie op tal van zaken en wellicht heb je ook nog eens veel gereisd zodat je onpartijdigheid alleen maar groter werd. Maar is het dit nu??

Noordknoop: Je wil eigenlijk het liefste je visie gaan toetsen op de straat in de dagelijkse omgang met mensen. De doorbraak zit hen dan in het niveau waar je je in moet verplaatsen. Màxima is hier een mooi voorbeeld van, ze kwam uit het buitenland, IX, en leerde een nieuwe taal, III. Ze zet zich in voor microkrediet in ontwikkelingslanden, IX, voor de mensen op de straat, III. Andere personen met de Noordknoop in III zijn: Sean Connery en Jos Brink

Zuidelijke Maansknoop in het 10e Huis Steenbok, Noordelijke Maansknoop in het 4e Huis Kreeft.

Zuidknoop: Met het grootste gemak bekleed je een maatschappelijke positie waarbij het begint te knagen dat je iets aan de gegeven situatie, IV, moet gaan doen.

Noordknoop: Een van de meest sprekende voorbeelden is de film “Waterworld” van Kevin Costner waarin hij op zoek moet naar vaste grond onder de voeten. Maar ook Kamagurka die een situatie vaak op een absurde wijze in het licht zet. Kortom altijd een doorbraak in een bestaande situatie in de ruimste zin van het woord ook al is het maar die ene grote verbouwing aan je eigen huis. Een ding is extra opvallend te noemen, vaak is het zo dat jij diegene bent die in de familie of aangaande je eigen ouders iets moet opruimen wat daar al langer ligt te rotten of wat er niet meer in thuishoort, en dat kan een zware klus zijn! Een soort karmische beproeving!

Zuidelijke Maansknoop in het 11e Huis Waterman, Noordelijke Maansknoop in het 5e Huis Leeuw.

Zuidknoop: Je met het grootste gemak kunnen begeven in het verenigingsleven of welke groep in de samenleving dan ook. Alleen ontdek je dan al snel dat je maar een onderdeel van dit clubje bent.

Noordknoop: Vanuit een bepaalde groep jouw zingeving halen uit het gegeven dat jij daar een centrumrol in kunt spelen. Doorbraak in het neerzetten van jou als persoon waar niemand meer om heen kan. Het mooiste voorbeeld is wellicht Jack Nicholson die elke regisseur het script uit handen neemt en er die rol van gaat maken waarvan hij denkt dat dit het beste is. En o wee als mede acteurs niet hetzelfde niveau hebben. Maar uiteraard is de operazanger Luciano Pavarottie en van Nederlandse bodem Ramses Shaffy ook een mooi voorbeeld.

Zuidelijke Maansknoop in het 12e Huis Vissen, Noordelijke Maansknoop in het 6e Huis Maagd.

Zuidknoop: Dit kan een van de meest lugubere en duistere posities van de Zuidelijke Maansknoop zijn. Het is nu eenmaal erg makkelijk om altijd maar op de achtergrond te willen blijven zitten, een soort “Stuurman aan de Wal”. Maar het kost wel een hele hoop tijd om dit grote gebied, het grootste gebied, te doorwoelen en te bestuderen. Vandaar dat het nogal wat tijd kost eer dat je besluit echt tot een daad over te gaan.

Noordknoop: Doorbraak in analyse en doorbraak in activiteit zijn hier sleutelwoorden. Twee mooie voorbeelden. Ischa Meyer, die met zijn analytische interviews een soort mentale pijnbank voor zijn slachtoffers had, waarbij het uiterste, VI, niet geschuwd werd. En Bill Gates die met zijn computer software, Windows en Word bijvoorbeeld, iedereen, 12e Huis, een ongelofelijke mogelijkheid geeft om een eigen studio, een databank, een publicatiecentrum, etc te beginnen, 6e Huis.

Kortom samengevat, het is natuurlijk leuk dat je als klein kind op een hobbelpaard zit wat je net van je ouders gekregen hebt. Maar de eerste pony of het eerste paard is veel spectaculairder! Daadwerkelijk iets!! Vandaar ook de woorden zingeving en doorbraak. Elk kind beseft dat de echte dynamiek niet zit in het speelgoedpaard, dat de eerste persoonlijke doorbraak het levende paard is en de zenuwen gieren door je keel als je ouders je op zo’n levend beest zetten. De zingeving idem, je kunt wel spelen met Barbie maar een vriendje…….

De Zuidelijke Maansknoop is iets wat je in je zak hebt, maar het is wel op een gegeven moment een oude fiets. Daar begint het toch te wringen, wat moet je met dat ding. De Noordelijke Maansknoop heeft daarom altijd te maken met de oude fiets laten staan en kiezen voor een andere manier om je door het leven te bewegen.

Meer informatie over de betekenissen van de Maansknopen in Huizen en Tekens vind je in Zwarte Maan, Zwarte Zon, Drakenkop van George Bode.

Naar boven

Home

Contact

Horoscopen

Publicatie's

Horoscopen

Spirituele Kant

Carteret

Sirius

Studiegroep

© Copyright 2001-2007  Wout Hendrickx   George Bode   Rob de Best   klik hier voor Citaten, Copyright en  Disclaimer.

llll